Nem is olyan régen - augusztus végén - számoltunk be nektek arról, hogy OS 7.1-es BlackBerrykhez elérhető az App World piactéren a RIM optimalizáló alkalmazása, az Application Resource Monitor, mely később a rendszerek integrált része lesz minden, egyébkén OS 7.1-kompatibilis készüléknél. A programot mi is használjuk nagyjából egy hónapja, azóta feltűnően keveset rakoncátlankodik nálunk a telefon.

Nem mintha korábban rendszeresen futottunk volna bele akadozásokba vagy rendszerlassulásokba, mindenesetre az Application Resource Monitor használatával semmiféle olyan jellegű problémát nem tapasztaltunk a telefonnal, mely bármilyen alkalmazás beragadásával, vagy a memória lassú, de biztos elapadásával lenne kapcsolatos (utóbbi jelenség a Java-alapú BlackBerryk egyik megkerülhetetlen, a rendszer működéséből eredő sajátja).

Aki tehát bármilyen OS7.1-es telefonnal rendelkezik, annak kifejezetten ajánljuk az Application Resource Monitort, azzal a tudattal, hogy ártani biztosan nem fog, ha netán nem is minden esetben használ. Ne feledjétek, hogy a program ingyenes, illetve beállítani sem különösebben bonyolult, szóval igazán nem ütközhet akadályokba a használata!

Mire vársz még, irány az App World!

süti beállítások módosítása