Tegnapi posztunkban a RIM segítségével megmutattuk nektek, hogy fog kinézni az új BlackBerryk böngészője, melyről az N4BB jóvoltából most újabb információkat osztunk meg veletek. A tegnapi keynote-ok után/közben kiderült, hogy a RIM az új operációs rendszerhez egy teljesen új böngészőt fejlesztett nulláról, tehát nem a PlayBookon található, egyébként Adobe AIR-t használó browser továbbfejlesztéséről van szó, hanem tényleg valami újról.

Tekintve, hogy az új browser az operációs rendszer tesztverziójával együtt elérhető a Dev Alphákra, már érkeznek az első tesztek a böngésző teljesítményéről is, melyek két lényeges fronton mérik fel a program képességeit. Az egyik a JavaScript-motor teljesítményét vizsgáló Sunspider, a másik a HTML5-képességeket vizsgáló HTML5test.com oldalon található benchmark.

A mérések szerint a Dev Alpha-n a böngésző nagyjából 1700 pontot kapott a SunSpideren, ami abszolúte párban van a mai csúcskategóriás okostelefonok teljesítményével, a HTML5test pedig 465 pontra értékelte a BB10 browserét, ami minden tekintetben rekordnak számít, jelenleg nincs még egy olyan böngésző a világon, ami ekkora pontszámot kapna, nem hogy mobil platformokon, de PC-ken sem. 

Azt se feledjük el, hogy ezek a tesztek béta szoftvert futtató béta hardveren értek el ilyen eredményeket, a későbbi csiszolgatások során a rendszer teljesítménye tovább nőhet. Mondjuk nem mintha a geekeken kívül különösebben érdekelnének bárkit is a benchmarkok, mindenesetre jó jel, hogy a csúcskategóriás BB10-készülékekkel a jelek szerint nagyon gördülékeny és minden tekintetben fullos böngészési élményre számíthatunk.

Ha ki akarod próbálni, hogy a te mobilod mennyire teljesít jól ezeken a teszteken, látogass el a SunSpider oldalára vagy a HTML5test.com -ra!

Via N4BB.

Címkék: böngésző bb10
süti beállítások módosítása