A BlackBerry Jam egyik legviccesebb pillanatára minden bizonnyal sokáig emlékezni fogunk: Thorsten Heins nyitóelőadása után egy videoklipet vetítettek a résztvevőknek, melyen Alec Saunders, a fejlesztői kapcsolatokért felelős alelnök, Chris Smith, alkalmazásplatormért felelős alelnök és Martyn Mallick, a globális partnerkapcsolatokért felelős alelnök zenélgetett, pontosabban adott elő egy dalt a Reo Speedwagon zenekar zenéjére. Aki nem látta, annak most következzen a klip, amit eddig csaknem 400 ezren láttak a YouTube-on!

Alec Saunders, a formáció énekese a minap néhány kulisszatitkot is elárult a klip készítéséről, így többek közt azt a tényt, hogy bár playback a felvétel, a szöveget valójában ő énekelte fel, a gitáros pedig a zeneszámban éppúgy Chris Smith, mint a klipben - Chrisnek egyébként még egy rockbandája is van nem mellékesen. A szöveget félig a RIM, félig egy zenész írta, a klipben szereplő többi zenész pedig merő véletlenségből szintén zenész, ezért tűnhetett az egész felvétel nagyon profinak.

Ami azt illeti, a klipet nagyjából 6 órán keresztül forgatták, nagyjából ennyi idő kell a legtöbb zenekar klipjének elkészítéséhez (plusz az utómunkák). Saunders azt is elárulta, hogy nem ez volt az első próbálkozás - az első klipet soha nem tették fel a YouTube-ra -, és várhatóan nem is ez lesz az utolsó.

Hogy mi lesz a következő sláger? Egyelőre titok, de Saunders szeretne egy Bowie-feldolgozást. Ti melyiket választanátok?

Via Mashable.

süti beállítások módosítása