A virtuális billentyűzet a legtöbb hardcore BlackBerry-felhasználó számára egyet jelent az ördög egyik földi megtestesülésével, a RIM valamiért mégis egy virtuális gombsorral ellátott BlackBerryt dob majd piacra elsőként az új generációs termékcsaládban. A miérteket most ne firtassuk, a hogyant viszont annál inkább: itt az első részletesebb videó a Swiftkey-alapú virtuális gombsorról.

Sok újdonság mondjuk ebből sem derül ki, azt eddig is tudtuk, hogy a prediktív klaviatúrát mindenféle cool gesztusokal is vezérelhetjük, a rendszer által javasolt szavakat "felsöpörhetjük" a beviteli mezőbe. Egy dologról eddig nem volt képünk, az ékezetes karakterek beírásáról, de ebben a videóban erre is fény derül, az mindenesetre biztos, hogy nem lesz könnyebb ékes magyarsággal írni a BB10-telefonok virtuális billentyűzetén.

Egy funkció kimaradt a videóból, ez pedig a Jam Americas-on is demózott szimultán többnyelvű bevitel, vagyis a BB10 esetében nem kell majd állítgatni, éppen milyen nyelven akarunk írni, a rendszer prediktív szövegfelismerése automatikusan nyelvet vált, ha érzékeli, hogy nem német, hanem francia szót készülünk leírni. Na erre kíváncsiak leszünk, különösen a funkció magyar nyelvi támogatására.

Ne feledjétek, hogy ez a demó egy Dev Alphán futott, ráadásul a BB10 OS sincs még kész, szóval a funkciók távolról sem véglegesek, meg az egész felület sokkal gördülékenyebb lehet majd a piacra kerülő termékek esetében. De kezdetnek azért ez is bőven megteszi.

Via N4BB.

süti beállítások módosítása