Ki ne szeretné a pirítóst, vagy annak egy speciális fajtáját, a bundás kenyeret? Pláne most, a zord ősz meg tél idején nagyon közkedvelt lehet ezeknek az ételeknek két speciális fajtája, az itthon kevéssé ismert fahéjas pirítós, és -- ahogy az amerikaiak hívják a bundás kenyeret -- az édes French Toast. A mobilos oprendszer-fejlesztők valamiért betegesen vonzódnak ezekhez az édességekhez, lásd a különböző Google Android-verziók elnevezését, most pedig a jelek szerint a RIM is jön ezekkel -- de most már ideje lenne rátérni arra, mit is takar a kanadaiaknál a Cinnamon Toast és a French Toast pontosan, nem igaz?

Jó szokásához híven az N4BB! ismét két kiszivárgott diát tárt elénk egy belső dokumentumból, mindkettő a BlackBerry 10 OS megújult kezelőfelületének működését, pontosabban annak két elég egyedi alapfunkcióját mutatja be. A Cinnamon Toast nevű opció a lezárt kijelzőn megjelenő üzenetbetekintő-ablakok működését szabályozza, míg a French Toast a törölt üzenetek visszahozatalára kínál lehetőséget, bizonyos időkereteken belül. A két megoldás közül a Cinnamon Toast egyértelműen az egyik legérdekesebb, egyben leghasznosabb újítás azok közül, amiket az elmúlt hónapokban láttunk. 

Legyen bármilyen okostelefonunk, egy beérkező üzenetet a készülék többnyire különféle hanghatásokkal, rezgéssel, netán LED-fénnyel tud jelezni, mindezzel felhívva arra a figyelmet, hogy valami olyan érkezett, ami érdekelhet minket. Esetleg az is előfordulhat, hogy bizonyos üzeneteknél automatikusan bekapcsol a kijelző, függetlenül attól, hogy éppen az asztalon, előttünk van a mobil, vagy a táskán, zsebünk mélyén.

cinnamon_toast.jpg

Ha ez nem történik meg, vagy ha már megtörtént, de újra sötét a kijelző, többnyire valamilyen gombot meg kell nyomni a telefonon, hogy betekintést kapjunk az üzenetbe, hogy feléledjen újra a mobil. Ezt a mozzanatsort változtatja meg zseniális módon a Cinnamon Toast nevű funkció, mely a telefonba épített gyorsulásérzékelők segítségével jeleníti meg az üzenet bizonyos részleteit attól függően, hogy felemeltük-e az asztalról a mobilt, illetve hogyan tartjuk a kezünkben.

Az üzenet betekintőablak a tartás szögétől függően különböző részletességekkel tárja elénk az SMS vagy e-mail tartalmát, illetve értelemszerűen ha visszatettük, újból kikapcsol a kijelző. Wow, az ilyen apróságokból még többet!

french_toast.jpg

A French Toast sem hülyeség éppen, bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy meggondolatlanul kitörölt egy üzenetet -- erre kínál megoldást ez a kis kiegészítő opció, mely lényegében egy "undo" funkció, mely három másodpercnyi gondolkodási idő erejéig egy a művelet visszavonására használható párbeszédablakot helyez el a kijelzőn. A legjobb az az egészben, hogy a 3 másodperc csak az első kijelzőérintéstől számít, szóval ha nem nyúlunk semmihez, bőven van még időnk a homlokunkra csapkodni és elmormolni a "b"-betűs szót tetszés szerinti mennyiségben.

Via N4BB!

süti beállítások módosítása