A BlackBerry 10-ről gyakorlatilag május óta láthatunk mindenféle készenléti állapotokat tükröző demókat meg képernyőmentéseket, csak éppen azt nem tudni, hogy ezek mennyire állnak közel az operációs rendszer jövő év elején forgalomba kerülő új változatához. A Peak, a Flow és a Hub valószínűleg ebben a formában lesznek jelen a rendszerben, ezek adják majd a BlackBerry 10 operációs rendszer kezelőfelületének igazi savát-borsát. De biztos, hogy nem éri be ennyivel a RIM.

Az új kezelőfelületet azért nem csak dicséret érte eddig, a legtöbb kritika a szögletes, kissé ódivatú ikonokkal kapcsolatban merült fel, de a több alkalmazást felvonultató nyitóképernyő sem nyerte el mindenki egyértelmű tetszését, legyen bármennyire is praktikus. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a BB10 nyitóképernyője kicsit bár valóban ingerszegény, átgondoltságában és felépítésében elsősorban a produktivitást szolgálja, ami a BlackBerryk egyik legfontosabb alappillére.

Csakhogy a BlackBerryket nem csak produktivitásra törekvő emberek veszik, ezt nem szabad elfelejtenie a RIM-nek, ezért az eye-candy funkciókkal sem szabad szűkmarkúan bánni. Azt hiszem, ezt a kanadaiak is tudják, nem véletlenül vette meg a cég a TAT-et, akiknek a keze nyoma azért látszik az új felületen.

bb10_ikonok.jpg

Egyébként a gyártó nem csökönyösen megy a saját feje után, hanem a fejlesztői közösségre is hallgat, akiktől rengeteg visszajelzés érkezett a BlackBerry 10 alfa tesztek kapcsán.

Így például a RIM nemrég megváltoztatta a BB10 ikonelrendezését, ikonformátumát, a végleges telefonok tehát már nem azt a szögletes-forma ikonsort kapják majd, mint amiket például a korábbi felvételeken láthattok (az új ikont lásd fent). 

süti beállítások módosítása