Az eredeti ígéretnek megfelelően a héten boltokba került Mexikóban a Nextel nevű szolgáltató választékában egy egészen fura szerzet BlackBerry, a 9620, mely már csak azért is különleges a maga nemében, mert nem kapott besorolást egyik kategóriába sem, szóval sem nem Curve, sem nem Bold a lelkem. Hogy ezzel mennyire vár rá nehéz sors, mennyire nem, az majd kiderül, mindenesetre itt van róla egy a korábbinál jobb kép, ami kicsit többet elárulhat a telefon felépítéséről.

BlackBerry9620.jpg

A 9620-ról tudni lehet többek közt, hogy ugyanolyan gyors, mint a 9900, de a kijelzője inkább a Curve-é, ráadásul nem is lehet taperolni, vagyis hát lehet, de viszonylag kevés eredménnyel. Emellett a billentyűzet is a Curve-től lett átörökítve, már csak az a kérdés, hogy akkor miért nem Curve-nek hívják, sokkal egyszerűbb lenne az egész.

Egyelőre továbbra sem világos, hogy Mexikón kívül lehet-e majd máshol kapni a telefont, de ha tippelnem kellene, azt mondanám, hogy egynémely ázsiai piacon hamarosan viszontlátható lesz, itthon azonban várhatóan soha nem fogja egyik szolgáltató sem árulni. Nektek hiányzik a választékból?