A PlayBook szinte feneketlen háttértárán rengeteg különféle állomány -- dokumentumok, fotók, videók stb. -- tárolhatók, a RIM viszont sajnos nem ad a felhasználó kezébe olyan alkalmazást, amivel ezt megfelelően lehet kezelni. Szerencsére a BlackBerry Worldben van néhány jó és kevésbé jó alternatíva, mind közül a legjobb a fantáziadús nevet viselő Files and Folders.

filesandfolders6.jpg

A program éppen most frissült a 6.0-s verzióra, ami egy rakás újdonsággal szolgál a fájlokat rendszerezni szerető, illetve a különböző online tárhelyeket használó usereknek. Mert a Files and Folders ezeket a szakszóval felhős tárhelyeket is képes kezelni, legyen szó Dropboxról, Boxról, Google Drive-ról vagy Skydrive-ról. Az egyik fő újdonsága a 6.0-s verziónak éppen ezeket érinti, mostantól a médiafájlokat, akár videókat ezekről a helyekről is le lehet játszani, tehát nem kell őket a PlayBook háttértárán tartogatni.

A Files and Folders 6.0 emellett most már médialejátszóként is működik, változott egy rakás dolog a menükben és a kezelőfelületen, emellett egy csomó hibát kijavítottak a fejlesztők. Aki kedvet kapott a program használatához, elérheti a BlackBerry Worldből, az alábbi linken. A program ára 2,25 euró, de ennyi pénzért ajándék és lehet hogy egyben megváltás is annak, aki szereti telepakolni mindenfélével a különféle eszközeinek a tárterületét.

süti beállítások módosítása