Bizonyára előfordult már néhányatokkal, hogy arról ábrándoztatok, milyen lenne álmaitok BlackBerryje, ha rajtatok múlna, milyen készülékek kerülnének ki a gyárból, és jutnának el a forgalmazókon keresztül az üzletekbe.

A CrackBerry a héten kiírt egy dizájnpályázat-szerűséget ezzel az apropóval, vagyis a blog olvasói beküldhetik elképzeléseiket, rajzaikat, terveiket az általuk álom BlackBerrynek gondolt készülékről.

dream_blackberry_big.jpg

Az egyik ilyen terv egy profi dizájner, John Anastasiadis nevéhez fűződik, aki egy olyan részletes és konkrét elképzelést küldött be, mintha tényleg a RIM tervezőasztaláról került volna ki a koncepció, melynek egyedi vonása a telefon egyik oldalsíkjára átnyúló kijelző. Ez mondjuk inkább látvány, mintsem praktikum szempontjából érdekes, ettől függetlenül legalább ez a koncepció valamennyire eltér a tucatdizájnra készülő érintőkijelzős telefonoktól.

Apropó hol vannak a hardveres gombok? Vagy csak nekünk hiányoznak?

Osszátok meg ti is velünk az elképzeléseiteket (elég szóban, nem kell rajzolgatni), ti milyen BlackBerryt álmodtok magatoknak?

Via CrackBerry.

Címkék: design blackberry

Egy hamarosan kezdődő, BlackBerrykkel kapcsolatos magyarországi kutatáshoz kéri a segítségeteket a Research in Motion. A felméréshez jelenleg is BlackBerry készüléket használó, 35 év alatti, saját számláját fizető résztvevőket keres a cég. A kutatáshoz összesen 12 főre van szükség (mindhárom mobilszolgáltató 4-4-4 ügyfelére), a jelentkezéseket időrendi sorrendbe tesszük, a jelentkezők közül az első tizenkét emberre számítanánk a kutatás során, melynek időpontja és helyszíne: 

2012. január 26. 20:00, Budapest belvárosában.

Az esemény nagyjából két órát vesz igénybe, de az időtöket nem kéri ingyen a gyártó: akik részt vesznek a beszélgetésen, egy 6000 Ft-os vásárlási utalványt kapnak. Jelentkezéseiteket a felmeres@berryblog.hu  e-mail címre várjuk - kérjük a jelentkezésben írjátok meg, hogy melyik mobilszolgáltató előfizetői vagytok, milyen készüléket használtok, illetve adjátok meg neveteket és legalább a mobiltelefonos elérhetőségeteket. A résztvevőket a jövő hét során értesítjük a megadott elérhetőségek egyikén a pontos helyszínről és a további teendőkről.

Személyes adataid megadásával hozzájárulsz ahhoz, hogy azokat a felmérést végző TNS Hoffmann Kft. kizárólag a jelen felméréssel összefüggésben kezelje és nyilvántartsa. A TNS Hoffmann Kft. kötelezettséget vállal arra, hogy az adataidat nem adja át harmadik félnek és kérésedre törli nyilvántartásából. A felméréssel kapcsolatban bármilyen kérdés és a személyes adatok kezelésével kapcsolatos igény esetén a felmeres@berryblog.hu e-mail címre írhatsz.

Még ugyan több mint három hónap hátra van addig, de a RIM biztos ami biztos már most készül az egyik legjelentősebb éves rendezvényére, a BlackBerry Worldre, melyet szokás szerint a floridai Orlandóban tartanak, szokás szerint május elején (konkrétan május 1-3-ig).

bbworld12.jpg

Ezen a rendezvényen mutatkozott be tavaly a BlackBerry 9900, és minden valószínűség szerint idén is komoly tétje lesz a BlackBerry Worldnek termékbemutató terén. A RIM által kiküldött előzetes programterv szerint itt mutatkozhat be az első BlackBerry 10-alapú okostelefon, valamint a gyártó itt lebbenti fel a fátylat a következő generációs készülékek roadmapjéről. A kiküldött tájékoztató anyag szerint szó lesz még a PlayBook OS 2.0 vállalati mutációjáról, illetve felhasználási lehetőségeiről, a Mobile Fusionről, különböző üzleti felhő szolgáltatásokról, egy BlackBerry Mobile Voice Systemnek nevezett rejtélyes dologról, és még sok egyéb érdekességekről.

Szóval már most véssétek fel a dátumot, legyetek BerryBlog-közelbe május 1. és 3. között, bármennyire is messzinek tűnik az időpont.

Via BerryReview.

Címkék: world blackberry

A CrackBerry dizájnpáplyázatán aztán nem kispályás szereplők indulnak, nemrég közzétettek a srácok egy igencsak figyelemfelkeltő full touch BlackBerry-koncepciót, mist pedig egy másik pályázótól érkezett egy olyan PlayBook-koncepció, amit muszáj látnia mindenkinek.

Egy CrackBerry-user, ummie4 által készített "PlayBook 3.0" koncepicó érdekesen közelíti az interfész-kérdést: a tervezőprogramban megálmodott tablet ugyanis félbehajtható, és két kijelzője is van. Ez még önmagában nem lenne korszakalkotó újdonság, hiszen van már ilyen tablet, de ez a koncepció klaviatúrával és két trackpaddel is kalkukál, ezek leginkább a játékoknál jöhetnek jól - legalábbis így látja ummie4.

Akárhogy is, ez a látásmód itt is megér egy posztot. Kíváncsian várjuk a többi jelölt munkáit.

Via CrackBerry.

Régen volt már szó a BerryBlog édes testvéréről, a BlackBerry-kiegészítőkre szakosodott BerryBoltról, mely tavaly december 1-jén kezdte meg pályafutását, és azóta is töretlen lelkesedéssel szolgálja ki az elégedett vevőket. Most ismét új szolgáltatással bővítjük a repertoárt, indul a BerryBolt hírlevélszolgáltatása, mellyel bebiztosíthatod, hogy egyetlen fontos akcióról vagy egyéb, érdekes információról nem maradsz le!

bblogonagy.png

A nagyjából kétheti rendszerességgel érkező hírlevélbe a BerryBlog legfontosabb híreit, cikkeit is becsempésszük majd, esetleg némi extra információval megspékelve, szóval ha nem akarsz vásárolni, de szívesen olvasol új információkat a BlackBerrykről, akkor is érdemes lehet regisztrálnod. 

Ha ez nem lenne elég, minden regisztrált felhasználó 500 forint egyszeri kedvezményt kap a következő vásárlásából (ehhez a kódot az info@berrybolt.hu e-mail címen kérheted). Még nem regisztráltál? Mire vársz?

Látjátok, már megint az NFC-vel jövünk, mondtuk, hogy mostanában sokat fogtok hallani erről a rövidítésről, illetve technológiáról, mely az újabb BlackBerryknek, illetve azok közül néhánynak a része. A Near Field Communication, melyet mi szabad fordításban közelteres adatátivtelnek hívunk, sok érdekes dologra jó lesz a jövőben, mind közül a legizgalmasabb a mobilos fizetés, amikor a mobiltelefon helyettesíti a bankkártyát.

turkcell.jpg

Ezt a szolgáltatást vezette most be kereskedelmi forgalomba a RIM-mel karöltve Törökország legnagyobb mobilszolgáltatója, a Turkcell, mely a BlackBerry 9900 tulajoknak kérésre egy speciális SIM-kártyát biztosít - a telefonból, a SIM-ből és egy, a készüléken futó alkalmazásból álló rendszert minden MasterCard PayPass elfogadóhelyen lehet használni fizetésre bankkártya helyett (persze ehhez az kell, hogy a szolgáltatónál egy létező bankkártyát, illetve a mögötte álló bankszámlát hozzárendeljenek a biztonságos SIM-hez). 

A PayPass termináloknál - ilyenből egyébként körülbelül 60 ezer van Törökország-szerte - elég az olvasó közvetlen közelébe helyezni a telefont, máris lezajlik a tranzakció, mely nagyjából 4500 forintnyi török lírának megfelelő értékhatárig bezárólag nem PIN-, vagy aláírásköteles.

Az NFC-s BlackBerryk tehát már most megértek arra, hogy igazi mobil pénztárcaként használják őket, ehhez rendelkeznek a kártyatársaságok szükséges certifikációival is, és minden egyéb, szükséges biztonsági protokollal ahhoz, hogy kiváltsák a bankkártyákat az NFC-s termináloknál.

Várjuk az első hazai próbálkozást is. Vajon melyik szolgáltató ügyfelei számára válhat elérhetővé ahhoz hasonló rendszer, melyet most vezetett be a Turkcell? És szerintetek meddig kell még rá várni?

süti beállítások módosítása