Minket, BlackBerry-tulajdonosokat sajnos nem érint, de a hagyományos, tévés olimpiai közvetítések mellett az MTVA saját mobil alkalmazáson keresztül is eljuttatja az adásokat a kompatibilis készülékekre. Ehhez készült két reklám is, a másodikat a hét eleje óta lehet látni az m1 és m2 csatornákon, és amiért számunkra mégis érdemes beszélni az egész sztoriról, az nem más, mint maga a főszereplő...

olimpia_tv.jpg

...ami jól felismerhetően egy PlayBook tablet, amin a reklám végén nézi az adást a reklám egyik szereplője. Nyilván oda van montírozva a kép, hiszen a RIM tabletjéhez sajnos nincs alkalmazás, az online közvetítést pedig böngészőn keresztül sem lehet követni, mivel bármennyire is jó a PlayBook böngészője, nem kompatibilis a közvetítés követéséhez elengedhetetlen Silverlight rendszerrel.

Minket azonban most mégis az érdekel, hogy mindennek ellenére hogy kerülhetett a reklámba a PlayBook. Valamelyik szereplő saját tulajdona? Netán a rendezőé tán? Vagy ezt hozta a kellékes? Ti mit tippeltek?


Mutasd meg, mekkora rajongó vagy, küldj be pályaművet a BerryBlog rajongói pályázatára! Főnyeremény egy BlackBerry 9900, részletek az alábbi posztban.

Tegnap új termékkel bővült a RIM tablet-kínálata a tengerentúlon, a boltokban, pontosabban a helyi mobilszolgáltatók kínálatában megjelent az új, "4G LTE" PlayBook. Ebbe a verzióba már SIM-kártya is helyezhető, vagyis a kütyü nem csak WLAN-kapcsolatra képes, hanem mobilhálózatokhoz is képes csatlakozni.

A készülék egyelőre csak Kanadában kapható, a Rogersnél, a Bellnél és a Telusnál. Az új PlayBook listaára 550 dollár, vagyis körülbelül 125 ezer forint, a másik két szolgáltatónál három év hűségszerződéssel már 350 dollárért, vagyis körülbelül 80 ezer forintért elvihető. Csak emlékeztetőül, az eredeti, Wi-Fi-s PlayBooknak három verziója jelent meg tavaly áprilisban, a 16 GB-os verzió 500, a 32 GB-os 600, a 64 GB-os 700 dollárba került. Az új típusból kizárólag 32 GB-os variáns készül.

A memória kiépítésén és a mobilnet-képességen túl változás, hogy másfélszeresére gyorsult a processzor, de erről már írtunk, most már inkább csak az a kérdés, hogy ezúttal mit akar kezdeni a RIM a PlayBookkal, mikor és hogyan kezdi el mondjuk reklámozni, mikor kerülhet a boltokba más országokban (hagyjuk most Magyarországot, de haló! USA?).


Mutasd meg, mekkora rajongó vagy, küldj be pályaművet a BerryBlog rajongói pályázatára! Főnyeremény egy BlackBerry 9900, részletek az alábbi posztban.

Címkék: playbook tablet lte 4g

Most már gyakorlatilag minden héten jön valami pletyka a RIM jövőre vonatkozó stratégiájával kapcsolatban. Meg persze ilyenkor minden nyilatkozatot értelmeznek ezerféleképpen, múlt héten például még Thorsten Heins általunk is idézett mondataiból szűrte azt le néhány internetes újság, hogy a BlackBerry 10 operációs rendszert más gyártó is telepítheti majd a telefonjaira, vagyis az ökoszisztémát licenceli a RIM.

Ez a lehetőség most sincs lefutva, illetve állítólag még most sem végeztek a kanadaiak által felbérelt tanácsadócégek a lehetőségek felvázolásával, illetve ha végeztek is, nem született még döntés a javaslatuk alapján. Az elemzők ettől függetlenül spekulálgatnak ezt-azt, ami tekintve hogy kábé pont ez a dolguk bocsánatos bűn. Így a Globe and Mail a héten a Jeffries egy elemzője, Peter Misek döntött úgy, hogy meg kell osztania cége elképzelését a nagyvilággal.

A Jeffries-nél úgy látják, a RIM számára logikus döntés lenne, ha a BlackBerry 10 megjelenéséig nem jelentenének be semmiféle licencmegállapodást, vagyis életképesnek tűnik -- legalábbis Misekék szerint -- egy olyan variáció, hogy a kanadai gyártó először piacra dobja saját BB10-es készülékeit, majd ezt követően adja át a rendszert - valamiféle megállapodás, vagy akár felvásárlás útján más cégeknek.

Az elsődleges aspiráns ezen a téren továbbra is a Samsung, mely jelenleg éppen azon fáradozik, hogy az Apple mellett mellett az androidos gyártók orra alá is borsot törjön és ami azt illeti ez elég jól is megy neki. A Samsung számára azonban egyedül az Android számít sikerplatformnak, még a saját fejlesztésű Bada sem hozott igazi áttörést, ez a rendszer viszont nem biztos, hogy az élet minden területén kielégíti a felhasználók igényeit.

Így vagy úgy, most már jó lenne pontot tenni erre a kérdésre, úgyhogy gyorsan tessék most már piacra dobni a BlackBerry 10-alapú készülékeket, aztán leginkább ne licencelje senki, pláne ne a Samsung, de ez már a BerryBlog privát véleménye, kéretik nem megkövezni érte.

Amúgy időközben a Samsung cáfolta is, hogy érdekelné akár a RIM, akár a BlackBerry 10. Itt már senkinek nem lehet hinni?


Mutasd meg, mekkora rajongó vagy, küldj be pályaművet a BerryBlog rajongói pályázatára! Főnyeremény egy BlackBerry 9900, részletek az alábbi posztban.

Egy hét múlva, vagyis augusztus 15-én éjfélkor zárul a BerryBlog első rajongói pályázata, melyen megmutathatod, mekkora BlackBerry-fanatikus vagy. Gondolom nem kell emlékeztetni, de azért szólunk, hogy a pályázaton a zsűrizés után rendkívül értékes nyereményekhez juthatnak a legjobbak, így a fődíj egy BlackBerry 9900, de a második és harmadik díj is egy-egy BlackBerry okostelefon (9790 és 9360).

Hogy mit várunk mindezért cserébe? Mi sem egyszerűbb: olyan kreatív munkákat, melyek nagy nyilvánosság előtt alkalmasak a BlackBerryk népszerűsítésére, így saját magad által készített reklámfilm, zene, vers vagy fotó adható be, például olyan, mint ez a lenti, rajongó által készített reklám, amit egyébként nem a BerryBlog pályázatára küldtek.

A részletes játékszabályokat és a jelentkezés feltételeit megtalálhatod a jelen poszt alján szereplő linken, úgyhogy kattints gyorsan, most még van időd és lehetőséged arra, hogy könnyűszerrel bezsebelhess egy csúcskategóriás BlackBerryt!

Most ráadásul megtoldjuk mindezt annyival, hogy minden beküldő kap valami ajándékot, így senki nem dolgozik hiába!

Hajrá!


Mutasd meg, mekkora rajongó vagy, küldj be pályaművet a BerryBlog rajongói pályázatára! Főnyeremény egy BlackBerry 9900, részletek az alábbi posztban.

Címkék: játék berryblog

Van az úgy, hogy a legjobb szándék és a gondos tesztelés ellenére benne marad egy-két súlyos hiba vagy sebezhetőség egy frissen kiadott szoftverben, legyen szó akár böngészőről, különféle szoftverkomponensekről vagy akár egy egész operációs rendszerről. Sajnos most a legújabb PlayBook OS-nél csúszott be egy malőr, ami miatt a múlt héten megjelent frissítést el is távolította a RIM a eltöltőszerverekről.

A 2.0.1.668-as verziót viselő frissítésre egyébként kizárólag egy kritikus szoftverkomponens, az Adobe Flash Player frissítése miatt volt szükség, az új szoftvert azonban pontosan meg nem határozott okok miatt visszavonta a RIM. Aki már frissített, mert például olyan verziófetisiszta, mint mi, vagy mert csak időben kapta el a frissítési figyelmeztetést, annak egyelőre semmi teendője nincs, jön majd hamarosan egy újabb frissítést (talán ez már a várva-várt 2.1-es verzió lesz), ami a frissítés frissítését javítja.

Tanulság: Nem kell mindig azonnal frissíteni (akkor sem, ha megírjuk azonnal), meg az Adobe Flash egy rakás kódhulladék. Nem csoda, hogy Jobs ki akarta dobni.


Mutasd meg, mekkora rajongó vagy, küldj be pályaművet a BerryBlog rajongói pályázatára! Főnyeremény egy BlackBerry 9900, részletek az alábbi posztban.

A tegnapi nap nem csak a mi számunkra volt igazán kedves a XXX. nyári olimpián, hiszen több atlétikai számban is győztest avattak. Így egyebek mellett az atlétikai versenyek fénypontjának tartott férfi 100 méteres síkfutás döntőjét is tegnap este rendezték. A győztes a jamaicai rövidtávfutó, Usain Bolt lett, aki a győzelme után a következőt nyilatkozta.

Bolt fenti nyilatkozatából a következő részletet ragadnánk ki (válasz nagyjából arra a kérdésre, hogy mihez kezd most):

Mindenekelőtt muszáj megköszönnöm annak a néhány embernek, akik BBM-en gratuláltak a győzelmemhez, de körülbelül ennyi. Aztán jön a pihenő, meg a megfelelő táplálkozás és utána a 200 méteres verseny, amit már nagyon várok.

Szóval a világ leggyorsabb embere is BlackBerry-felhasználó. Ezúton gratulálunk neki is, meg persze a tegnapi nap kiválóan teljesítő magyarjainak is, ha van BlackBerryjük, ha nincs.

Via CrackBerry.


Mutasd meg, mekkora rajongó vagy, küldj be pályaművet a BerryBlog rajongói pályázatára! Főnyeremény egy BlackBerry 9900, részletek az alábbi posztban.

Címkék: celeb bolt bb usain
süti beállítások módosítása