Tiszaújváros és London elég kevés tekintetben hasonlít egymásra, az egymástól uszkve 1600 kilométerre fekvő két várost most mégis összeköti valami számunkra állati fontos kapocs. Ez a borsodi város egyik turisztikai szempontból kevésbé fontos, munkaadói és munkavállalói oldalról viszont kétségtelenül lényeges nevezetességéhez, az amerikai Jabil circuits helyi gyártóüzeméhez köthető. 

jabil.jpg

A gyár kapuján belül dolgozó kémeink a minap jelentették, hogy a két ünnep közt befejeződött a London kódnevű új generációs BlackBerry próbagyártása a tiszaújvárosi üzemben, ami két dolgot jelent egyszerre. Egyrészt a korábbi infókkal ellentétben mégis gyártanak Magyarországon BB10-es BlackBerryket, ami remek hír. Másrészt pedig napokon belül kezdődik a tömeggyártás, amit egyelőre az infók alapján 2-3 cellában végeznek majd párhuzamosan (bármit is jelentsen ez). Ez szintén remek hír.

Különösen annak fényében, hogy a legutóbbi hírek még arról számoltak be, hogy egy másik, zalaegerszegi összeszerelő-üzemben a RIM kapacitáscsökkentése miatt el kellett küldeni elég sok embert, ezzel párhuzamosan egy másik okostelefon-gyártó is felszámolta a hazai gyártást (ez a Nokia, igaz, nekik saját gyáruk volt, nem bérgyártást végeztek).

Ezzel gyakorlatilag a BlackBerry marad az egyetlen olyan okostelefon, melyet továbbra is hazánkban gyártanak, legalábbis részben, idén pedig remélhetőleg a BlackBerry 10 sikerével nem győzik majd bővíteni a gyártókapacitást a hazai üzemekben, ami nem kell ecsetelnünk, miért jó a környéken lakóknak.

süti beállítások módosítása