Az első érintőkijelzős BlackBerry 10 telefonról mostanra körülbelül minden kiderült már, több kémfotót, meg számítógépes grafikát is láthatott egyebek mellett a BerryBlog mindig lelkes olvasóközönsége is a készülékről. A kiszivárgott fotók alapján a telefon fizikai méreteiről is képet alkothattatok, pláne azoknál a megjelenéseknél, ahol egy iPhone is volt a mobil mellett (márpedig a legtöbb kép ilyen volt). Most viszont már számszerűsítve is meg tudjuk mondani, hogy mekkora lesz a telefon (feltételezhetően ehhez nem kellett más, mint hogy valaki lemérjen egy szolgáltatói tesztpéldányt).

z10_white_vs_iphone5_4.jpg

Szóval az első BB10-es készülék 129x65x8 milliméteres lesz, a tömege pedig 133 gramm (itt némi kavarást eredményez, hogy más meg 125 grammot mért) lesz a telefonnak akkumulátorostul, mindenestül. Mindez azt jelenti, hogy a London nagyjából olyan nehéz, mint egy BlackBerry 9900, vagy egy Samsung Galaxy S III, a méretét tekintve pedig leginkább az utóbbi és az iPhone 5 közé ékelődik. 

Erre utal a kijelzőméret is, ami az iPhone 5-nél ugye 4 hüvelyk, a Galaxy S III-nál pedig 4,8 hüvelyk, míg az L-sorozatnál 4,2 hüvelyk, szóval akinek az egyik túl kicsi, a másik túl nagy, annak pont ideális választás lehet majd a London (vagy testvérvárosa testvére, a Lisbon vagy a Laguna). A RIM egyébként a kósza pletykák alapján készít majd egy nagyobb érintőkijelzős BlackBerryt is idén, amit elsősorban azoknak a megalomán felhasználóknak szánnak, akik szerint egy okostelefon annál jobb, minél nagyobb kijelzője van.

Via BerryReview.

süti beállítások módosítása