Tegnap óta immár hivatalosan is BlackBerry Worldnek nevezik a RIM okostelefonos tartalom-piacterét, mely BlackBerry App World néven kezdte pályafutását még 2009-ben. A kanadaiak tegnap a nem túl jelentős névváltoztatással egy időben valamelyest átformálták a piactér kinézetének webes felületét.

A BlackBerry World piactér tehát egy PC-s böngészőből megnyitva hétfő óta egész máshogy néz ki: az új dizájnban főleg az alkalmazásnézet változott, ahol az alkalmazásokkal kapcsolatos vélemények jóval markánsabb szerephez jutnak, mint eddig. Nem állítom, hogy ezt a kinézetet különösebben eltalálta volna a RIM, az alkalmazásokról például továbbra is csak miniatűr képeket lehet látni, videó meg szinte egyikről sincs (még). De mivel egyre kevesebben használják a webes storefrontot, ennek talán kicsi is a jelentősége.

bbworld_angrybirds.jpg

A piactér átnevezésére egyébként azért volt szükség, mert a BlackBerry Worldben már most sem kizárólag csak alkalmazások találhatók, később, a BlackBerry 10 rajtja után nem sokkal pedig olyan médiatartalmak is megjelenhetnek a piactéren, amit eddig csak az iTunes-ban találtunk meg (hello zenék és filmek!).

A mobilos kliensek hamarosan minden készüléken frissülnek, az új verzió már új néven érkezik, a BB10-es telefonokra pedig már eleve BlackBerry World néven kerül a piactér alkalmazás. 

Azok számára, akiknek nem volt egyértelmű, hogy mi lesz most a BlackBerry World néven futó éves konferencia sorsa, most elárulom, hogy a RIM azt is átnevezte. Mostantól BlackBerry Live lesz a kanadaiak éves konferenciájának a neve, amit persze idén is megtartanak Floridában, május 14-től 16-ig.

Via Inside BlackBerry Blog.

süti beállítások módosítása