A BlackBerry App Worldnek éppen a napokban intettünk búcsút, a RIM pedig pár nappal később világossá tette azoknak, akinek nem esett volna le már akkor, hogy miért lett a piactér neve BlackBerry World. A BlackBerryken és PC-s webböngészőkön elérhető online áruház katalógusa rövidesen filmekkel, tévésorozatokkal és zenékkel bővül ki, pont úgy, mint az iTunes (vagy a Google Play Store) esetében.

A BlackBerry World új választékáról egyelőre annyit lehet tudni, hogy várhatóan elég bőséges lesz, vagyis az összes fontosabb filmstúdió és zenekiadó szerepeltetni fogja tartalmát, vagy annak nagy részét az áruházban. A filmeknél és a sorozatoknál működik majd a kölcsönzési lehetőség, a zenéknél viszont csak vásárolni lehet majd -- hogy milyen formátumban, arról egyelőre hallgat a RIM (DRM másolásvédelem mindenesetre nem lesz a zenéken, ami jó hír).

blackberryworld.jpg

Bár a kanadaiak kvázi az Apple disztribúciós modelljét veszik át, sajnos az elérést nem sikerült kezdetben úgy kiterjeszteni, mint ahogy az most az iTunes-nál tapasztalható. Vagyis a filmeket és sorozatrészeket csak az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban élők érhetik majd el, míg a zenéket 18 országra kiterjedően lehet majd letölteni -- a listában mondhatni természetesen egyetlen kelet-európai ország sem szerepel.

Remélhetőleg ez a tarthatatlan helyzet hamarosan változni fog és mi is elérhetjük legalább a zenekatalógust a BlackBerry Worldből -- bár attól tartunk ehhez a RIM-nek a jelenleginél jóval több BlackBerryt kell majd eladnia hazánkban. Drukkolunk, hogy sikerüljön.

süti beállítások módosítása