Jól indult a BlackBerry 10, illetve az arra épülő első telefon, a BlackBerry Z10 életpályája, tegnap meg is írtuk, hogy az eladások -- noha a BlackBerry nem közölt számokat -- meghaladják az elvárásokat. A készletek apadnak, illetve el is apadtak, az eBayen pedig nincsenek fent tömegével a telefonok, ami jó jel, nem a nepperek veszik őket, hanem hús-vér felhasználók.

rogers_line.jpgBlackBerry Z10-re váró sor az egyik kanadai mobilszaküzlet előtt

A sajtó szkeptikusabb felének a kedélyeit lehűtendő a gyártó tegnap kiadott egy rövidke hivatalos nyilatkozatot is az első hét forgalmából. Idézem:

"Kanadában a tegnapi nap a BlackBerryk eddigi történelmének legerősebb nyitónapja volt. A forgalom 50 százalékkal meghaladta minden korábbi termékünk nyitásának a forgalmát. Az Egyesült Királyságban minden idők eddigi legnagyobb forgalmú hetét háromszorosan teljesítette túl a nyitóhét értékesítési mennyisége" -- nyilatkozta Thorsten Heins, a BlackBerry elnök-vezérigazgatója.

Ezekből a kinyilatkoztatásokból már nagyjából lehet következtetni az eladásokra, de természetesen meg kell várni, mennyire tart ki a lendület és az érdeklődés. Az igazi rajt pedig március közepén jöhet el, az Egyesült Államokban.

süti beállítások módosítása