A következő, mesébe illő történet akár az Ezeregyéjszaka meséi modern feldolgozásának a része is lehetne, annyira jó és persze tanulságos, mint minden mese. És nem csak azért, mert történetesen éppen az arab világban játszódik.

Történt, hogy három szegény fiú, Aman, Adzsaj és Palas, akik alkalmazásfejlesztéssel ütötték el idejüket, amikor éppen nem a gimibe jártak, egyszer csak felfigyeltek rá, hogy a RIM egy csodálatos új mobil platformot indít útjára BlackBerry 10 néven. A fiúk összenéztek, és azonnal tudták, hogy ez a platform megváltja majd a világot, így gyorsan el is készítették alkalmazásaikat a rendszerre.

Nemsokára híre ment, hogy a RIM világra szóló mulatság keretén belül indítja útnak a BlackBerry 10-et és az új platformra épülő telefonokat. Ráadásul ez az esemény részben Dubajban lesz! 

-Ennek a fele sem tréfa, ott a helyünk! -- néztek össze a fiúk.

Fel is kerekedtek tüstént, hogy odaérjenek a rendezvényre, amit január 30-ra hívott össze a RIM. A fiúk annyira izgatottak voltak, hogy órákkal a kezdés előtt a helyszínre értek, abban reménykedve, hogy beengedik őket a zord biztonsági őrök.

De Amannak, Adzsajnak és Palasnak útját állták, mivel nem volt meghívójuk. Nem sokkal később a műsor odabent elkezdődött, bemutatkozott a BlackBerry 10, nevet váltott a RIM és Thorsten Heins bemutatta a BlackBerry Z10-et és Q10-et. 

A három fiú erre nagyon izgatott lett. -- Próbáljuk meg mégegyszer! -- mondták.

És végül szerencséjük lett. Egy gyönyörű hölgy odament hozzájuk a BlackBerrytől, majd amikor a fiúk elmondták, hogy csak be szeretnének jutni, megígérte nekik, hogy beszél valakivel az ügyükben.

Alig telt el pár perc, a hölgy visszatért, és beinvitálta a fiúkat. Bemutatta őket a BlackBerry helyi vezetőjének, akinek Adzsaj, Aman és Palas elmesélték a történetüket. Végül a marketingigazgató barátságosan kezet rázott a fiúkkal és közölte a munkatársaival:

-Ezeknek a fiúknak adjatok egy-egy BlackBerry Z10-et! Megérdemlik!

uae_boys.jpg

Így Adzsaj, Aman és Palas az Egyesült Arab Emirátusok lakói közül elsőként mentek haza egy BlackBerry Z10-zel a zsebükben.

Ma is boldogan élnek vele...

...Igaz történet alapján.

Címkék: mese bb10 z10