A BlackBerry 10 platform éppen most egy hónapos, ami még mindig bőven újszülött kor, amit az is jelez, hogy kezdenek szállingózni az első hibajavítások a rendszerhez. Az új BlackBerryket éppúgy két módon lehet frissíteni, mint a régieket: egyrészt Over The Air, vagyis OTA frissítéssel (ilyenkor a mobiltelefon szól, hogy van elérhető frissítés és saját maga tölti le és telepíti), másrészt a PC-s szoftverrel (jelen esetben a BlackBerry Linkkel).

osupdate_check.jpg

Sajnos úgy tűnik, a korábbi tervekkel vagy várakozásokkal ellentétben a szolgáltatók továbbra is beleszólnak abba, milyen frissítés mikor mehet ki a készülékekhez, akármelyik módozatot is választjuk, de a nagyobb frissítéseket remélhetőleg senki nem fogja visszatartani. Most éppen két kanadai szolgáltató, a Rogers és a Fido tette elérhetővé a 10.0.10.85-ös verziószámot viselő frissítőcsomagot. Ez egyebek mellett javítja a Gmail naptárfunckiókat, van benne néhány kameraoptimalizáció (jobb éjszakai felvételek készíthetők például vele), jobb a böngészés és a médiakezelés, és javul az akkuidő.

Nem ez az első frissítés egyébként a BB10-hez a megjelenés óta, egy január közepén több szolgáltatónál elérhetővé vált upgrade állítólag a böngésző sebességén javított valamicskét. Az ilyen frissítéseket egyébként mindenképpen érdemes feltenni, mert olyan nem dokumentált javítások is lehetnek benne, melyek sokat számítanak a telefon használata közben.

Ha már a frissítéseknél tartunk, a Telus a minap azt ígérte, hogy márciusban megérkezik az első nagyobb köztes update a BB10-hez, a már 10.1-es verziószámot viselő csomag újításairól szintén nem tudni semmit egyelőre. Az biztos, hogy mire a Z10 hazánkban is kapható lesz, várhatóan már ez a verzió futhat az itt frissen megvásárolt készülékeken is.

Via Inside BlackBerry Blog.

süti beállítások módosítása