Bár az akkumulátoros rendelkezésre állás szoftveres javításával kapcsolatban sosem tápláltam vérmes reményeket, most úgy tűnik, a BlackBerry Z10 február végén kiadott szoftverfrissítésével mégis javult az üzemideje a telefonnak. Erről egyébként egyre több felhasználó is beszámol, bár eddig javarészt olyan típusokkal kapcsolatban érkeztek információk, melyeket itthon nem hoznak majd forgalomba.

keszenlet_z10.jpg

beszelgetes_z10.jpg

Nem csak a felhasználók visszajelzései, hanem a gyártó által kiadott hivatalos specifikációk (lásd fenti grafikonok) is javulásra utalnak, mind a beszélgetési idő, mint a készenléti idő javult GSM és UMTS, vagyis 3G-hálózaton egyaránt. A ez utóbbi információkat persze mindig fenntartásokkal kell kezelni, de lényeg, hogy mire itthon a boltokba kerül a telefon, addigra láthatóan egy kezdeti tapasztalatokhoz képest hosszabb akkuidőt biztosító BlackBerryt vehettek majd kézbe.

Egyelőre a legújabb szoftververziót én még nem kaptam meg, szóval saját tapasztalat alapján még nem tudok nyilatkozni, mindenesetre így is jó látni, hogy a jelek szerint tud ezen a téren előre lépni a gyártó.

Címkék: akkumulátor z10