A vietnami Tinhte nevű tech oldalnak sokat köszönhet a BlackBerry-közösség, így a BerryBlog közönsége is. Nem tudom, hogy csinálják, de szinte minden készülék elsőként jut el hozzájuk, pedig arrafelé legjobb tudomásom szerint nem nagyon van sem BlackBerry érdekeltségű gyártás, sem fejlesztési központ. A srácok most éppen egy végleges hardverrevíziójú Q10-et kaparintottak a kezük közé, és mondják el róla a véleményüket -- amiből persze egy árva szót sem értek, de aki netán érti a nyelvet, tolmácsoljon, mindannyian hálásak leszünk érte. És egyben tolmácsolja már a vietnamiaknak, hogy mi meg közben megpukkadunk az irigységtől.

tinthe_q10.jpg

Bár nem végleges, prototípus hardvert már én is láttam, néhány alkalmazás működéséről, illetve a rendszer általános teljesítményéről, valamint kinézetéről a Q10-en elsőként ebből a videóból tudtok tájékozódni. Hiába mutatták be ugyanis a Q10-et január végén, a BlackBerry kínosan ügyelt rá, hogy túl sok részletet ne fedjen fel az újdonságról -- feltételezhetően azért, mert a szoftver akkor még finoman szólva sem volt optimalizálva a telefonra.

Mostanra ez a probléma megoldódni látszik, a nem egészen egy hónap múlva esedékes rajtig (vagy nem sokkal azt követően) pedig talán a Z10-re is megjön a BlackBerry 10 operációs rendszer 10.1-es verziója, mellyel a Q10 gyárilag érkezik. Ez a QWERTY-támogatás mellett állítólag számos új funkciót, és persze hibajavítást hoz majd.

Via tinthe.vn

Címkék: video q10 handson
süti beállítások módosítása