A BBM-hez kapcsolt közösségi zenemegosztó-szolgáltatásról, a BBM Musicról mostanában keveset lehetett hallani, a BlackBerry 10 rajtja alatt még csak említésre sem méltatták a kanadaiak a szolgáltatást. Most már lehet tudni, miért: a BBM Music a nyáron megszűnik, ennyi volt, finito, levonul a zenekar, köszönjük a tapsot és a (meg)értő hümmögést.

Pedig a BBM Music egész eredeti koncepcióként indult 2011 végén. Az volt a lényeg, hogy a BBM ismerősökkel lehessen olyan zenéket cserélgetni, amiket egy több millió zeneszámból álló katalógusból választhatunk ki. A szolgáltatás havi előfizetéses rendszerben működött, illetve működik még áprilisban, utána egy hónap ingyenes periódus jön, majd lehull a függöny, béke poraira és hangjegyeire.

bbm_music_logo.jpg

A BBM-hez megálmodott prémium szolgáltatás alighanem nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, emellett a BlackBerry Worldben időközben megjelent zenekatalógus, illetve az olyan, BlackBerryn is elérhető szolgáltatások, mint amilyen például a Deezer, netán az Rdio gyakorlatilag okafogyottá tették a gyártó saját közösségi zenemegosztóját.

Mondjuk ez az egész mizéria minket kevéssé érintett, hiszen a BBM Music soha nem volt elérhető Magyarországon, remélhetőleg a BlackBerry Worldben található albumválasztékkal nem ugyanez lesz a helyzet hosszabb távon. 

Címkék: music bbm
süti beállítások módosítása