Z és Q után R következik a BlackBerry ábécéjében, most már rövidesen a régóta várt olcsó (vagy legalábbis olcsóbb) BB10-es készüléknek is piacra kell kerülnie, nyilván nagyon sokan várják ezt a pillanatot, vagy mert egyszerűen nem akarnak uszkve 150 ezer forintot kifizetni egy telefonra, vagy mert nem tudnak. Az internetre időközben újabb fotók kerültek fel egy QWERTY-s BlackBerryről, amit állítólag R10-nek fognak hívni, és leginkább a 9790 utódjaként lehet rá tekinteni.

r10_1.jpg

Az R10 ennélfogva némileg kisebb lesz, mint a Q10, bár ennek ellentmond némelyest, hogy a kiszivárgott információk szerint a kijelző képátlója pont akkora (vagyis 3,1 hüvelyk) lesz, mint a nagytesónál, ugyanakkora, azaz 720x720 pixeles felbontással -- ugyanakkor vélhetően nem OLED.

r10_2.jpg

A távol-keleti DGTtle megtudta azt is, hogy az R10 5 megapixeles kamerával lesz ellátva, 2 GB memóriája lesz, illetve 8 GB flashmemóriával lesz felvértezve (aki nem emlékezne, pont ennyi volt a 9900-nak is). Vagyis egy valamelyest lebutított Q10-ről van szó, valószínűsíthetően kevésbé prémium anyagból és többféle színben.

r10_3.jpg

Arról egyelőre nem került nyilvánosságra semmi, hogy a BlackBerry mikor akarja piacra dobni az R10-et (állítólag az egyik típusneve Rainer lesz), de nem lennék meglepve, ha a BlackBerry Live-on a jövő héten kiderülne minden az újdonságról. 

Via DGtle

süti beállítások módosítása