Nagyjából a vártnak megfelelő időpontban, vagyis egy-két héttel a Q10 piaci premierjét követően a mobilszolgáltatókkal karöltve megkezdte a BlackBerry a BlackBerry 10 OS 10.1-es verziójának első frissítési hullámát a Z10-re. Mivel mint kiderült, a gyártó sok esetben itt is a mobilcégekre hagyatkozik, ezért csak bizonyos országokban és bizonyos szolgáltatóknál kezdődött meg a frissítés, ami számos hibajavítás mellett új funkciókat is hoz az újszülött platformot használó telefonok számára.

A hét első felében a GSMArena írta meg, hogy a Fülöp-szigeteken már egyesek letölthették a nagyjából 1 GB méretű (!) frissítőcsomagot, míg tegnap a Virgin Mobile virtuális mobilszolgáltató egyes ügyfelei kaptak értesítést arról, hogy hozzáférhetővé vált az új firmware, ami mellesleg a 10.1.0.1720-as verziószámot viseli. Ez egyébként a ma ismert legfrissebb kiadás, bár a pontos változáslista itt sem érhető el egyelőre.

101.jpg

A Q10-tulajok számára amúgy már a kezdetek óta elérhető a BlackBerry 10 OS 10.1-es verziója, ami eleinte inkább jelentett hátrányt, mint előnyt, mivel sok alkalmazás nem is fut még az új rendszeren, ez a helyzet azonban napról-napra javul. 

Azt egyelőre nem tudom, hogy a magyar mobilszolgáltatóktól vásárolt telefonokra mikor válik elérhetővé az OS 10.1, azt viszont ezúton is szeretném jelezni, hogy az eddigi tapasztalatok szerint aki nem szolgáltatótól vette a telefont, az könnyen lehet, hogy abba a helyzetbe kerül, hogy soha nem jelenik meg neki a frissítés a telefonjára. Erre is van persze gyógyír, egy későbbi posztban majd leírom.

Kósza pletykák szerint egyébként már javában készül a következő, 10.2-es verziószámot viselő frissítőcsomag, amit talán még a nyáron kiadhat a BlackBerry. Ezt nevezem őrült fejlesztési tempónak!

Via BlackBerry-Fr.

süti beállítások módosítása