Szevasztok, folytatjuk a BB10 tippek-trükkök sorozatunkat, ezúttal a telefon egyik legtöbbet használt funkciójának, a névjegyzéknek a rejtelmeibe kalauzolunk el titeket. Vagyis következzen néhány tipp, amit tudni akartál a BlackBerry 10 névjegyzékéről, de nem merted megkérdezni (vagy nem volt kitől megkérdezni).

  • Partnerek egyesítése

A BlackBerry 10 névjegyzéke különböző forrásokból dolgozik, ha például a Gmailt és a Facebook-fiókodat egyaránt beállítottad a telefonon, akkor ha úgy paraméterezted a rendszert, mindkét szolgáltatás partnerlistája bekerül a névjegyzékedbe. A BlackBerry 10 okosan megpróbálja kitalálni az egyezőségeket és összepárosítja a különböző fiókokban ugyanazokat az embereket, feltéve, ha pontosan ugyanazon a néven szerepelnek. De azt ne várd, hogy a telefon tudja, hogy Kiss Pista és Kiss Pistike ugyanaz az ember!

Szerencsére a partnerek manuális párosítására is van lehetőség, ehhez a listában hosszan nyomva jelöld ki az illető nevét, majd bökj a legalsó ikonra és válaszd ki azokat a partnereket a listából, akiket egyesíteni akarsz ezzel a partnerrel! Ha végeztél, bökj a jobb oldali sávban található felső ikonra, és kész is vagy!

  • Partnerek szűrése

Előfordulhat, hogy egy bizonyos ismerősöd egy adott elérhetőségét (például BBM-hozzáférését) keresed. Ha például csak a BBM-kontaktjaidat szeretnéd látni a listában, vagy csak a Facebook-ismerőseidet, bökj a bal alsó sarokban látható ikonra, és az oldalt megnyíló menüből válaszd ki azt a kapcsolattípust, amit keresel!

bb10_contactlist.png

Ha meg azt nem akarod, hogy a partnerlistád egy nagy katyvasz legyen, kiválaszthatod azt is egyenként, hogy milyen szolgáltatások szerepeljenek a partnerlistán. Ehhez a névjegyzékben a kijelző tetejétől húzd lefelé az ujjad, és a "Beállítások" menüpontban jelöld ki azokat a szolgáltatásokat, melyeket ott szeretnél látni a listán.

  • Kedvenc partnerek kijelölése

Folyton Kiss Pistával beszélsz vagy chatelsz? Jelöld ki kedvenc partnernek, és nem kell többé kotorászni utána a névjegyzékben! Mi sem egyszerűbb ennél: érintsd hosszan a kijelzőt a kiválasztott partnernél, majd a jobbról megnyíló menüben válaszd alulról a harmadik (Hozzáadás a Kedvencekhez) opciót. Pista ezek után mindig a névjegyzék elején jelenik majd meg a többi kedvenc partnerrel együtt.

  • SIM kontaktok kezelése

Az ősi módszerhez ragaszkodsz, és a kapcsolataidat a SIM-en tárolod? Te tudod, mindenesetre a BlackBerry 10 minden igényt kiszolgálva erre is ad lehetőséget. A SIM kontaktokat át tudod másolni a névjegyzékbe, illetve a névjegyzék partnereket rá lehet másolni a SIM-re (a rendelkezésre álló hely erejéig). Ehhez szintén a "Beállítások" menüt kell előhívnod fentről és az oldal alján található SIM kártya opciók közül ki tudod választani a kívánt műveletet.

süti beállítások módosítása