Érdekesnek ígérkezik ez a június, az biztos, pláne ha tényleg bejön az a pletyka, amit a BBerryBlog (figyelem, nem névrokon!) szellőztetett meg tegnap. A blog szerint a BlackBerry állítólag június 27-én adja majd ki a BlackBerry Messengert iOS-re és Androidra, vagyis ettől a naptól kezdve multiplatformosság válik a kanadaiak saját csevegő- és VoIP-kliense. Itt van egy állítólagos kép gyorsan az iPhone-os verzióról.

ios_bbm.jpg

Hogy miért pont 27-én jön a multiplatformos rajt, azt nem tudom, pláne mivel csütörtöki napról van szó, és köztudomású, hogy csütörtökön semmi érdekes nem szokott történni. Ezzel együtt nem árt tudatában lenni annak, hogy egy ennyire jól meghatározott dátumot bármikor megtorpedózhat az Apple, amely saját belátása szerint engedélyezi az alkalmazások megjelenését az App Store-ban.

Talán emlékeztek rá, mivel többször is beszámoltunk róla itt a BerryBlogon, a BlackBerry Live talán legfontosabb bejelentése az volt, hogy multiplatformos lesz a BBM, vagyis idővel nem csak a BlackBerrys ismerőseiddel tudsz majd csevegni vele, hanem olyanokkal is, akik netán korábban BlackBerryt használtak, de átváltottak másik platformra. Az androidos és iOS-es verzióban eleinte a csevegés lesz benne, de később megjelenik a VoIP- és videochat-funkció is, nem beszélve a vadonatúj Channels-ről, na akkor aztán a BBM hi-he-tet-le-nül versenyképes közösségi alkalmazássá forrja ki magát.

Frissítés: közben kiderült, hogy a fenti kép jó eséllyel kamu -- kösz a tippet Áronnak!

Via bberryblog.com

Címkék: android bbm ios
süti beállítások módosítása