A BlackBerry 10 gyári Facebook-alkalmazása a platform januári rajtjakor finoman szólva sem volt tökéletesen kiforrott állapotban, egy csomó funkció, mely más platformokon régóta létezett, nem volt jelen az appban, ráadásul a meglévő funkciók sem mindig működtek üzemszerűen. Nem csoda, hogy a kezdeti reakciókban a BlackBerry Worldben többnyire a programozók felmenőit emlegették gyakran a felhasználók, de szerencsére az ominózus programozók időközben összeszedték magukat, és mostanra gyártottak egy igazán remek alkalmazást.

facebook102.png

A Facebook 10.2.0 for BlackBerry 10 kezelőfelülete szépen kicsiszolódott, abszolút az előnyére, az új verzió letisztultabb és jobban hajaz a többi platformon tapasztalható látványra. A dizájn reszelgetésén kívül azért vannak még itt finomságok, lássuk sorjában:

  • Mostantól lehet albumokat létrehozni az alkalmazáson belül,
  • A feltöltött fotókat mostantól tetszőleges albumhoz hozzá lehet adni,
  • A meglévő fotókat is fel lehet tagelni,
  • Szeparáltan meg lehet tekinteni azokat a fotókat, amelyekre valaki más tagelt fel, illetve azokat, melyeket te töltöttél fel albumba.

Az új verzió egyik legnagyobb újdonságát a BlackBerry nem is említi a hivatalos blogján, pedig én személy szerint ezer éve vártam erre a fejlesztésre, és lám nem volt lehetetlen küldetés, csak legfeljebb egy kicsit sokáig tartott. A BlackBerry a 10.2-es verzióba legalább alapszinten belerakta a Facebook-oldalak kezelését, ami az oldaltulajdonosoknak (mint például nekem) úgy kellett, mint egy falat kenyér az oldal menedzseléséhez. Őszintén szólva már nem is nagyon reménykedtem benne, hogy ezt valaha az életben megoldják, úgyhogy ezennel el is morzsolok egy könnycseppet a szemem sarkában.

Ti pedig letölthetitek a Facebook 10.2.0-t BlackBerry 10-re erről a linkről. A program kizárólag OS 10.1, vagy magasabb verziójú operációs rendszerre telepíthető!

süti beállítások módosítása