Nem is volt olyan rég: a BlackBerry május elején a BlackBerry Live konferencián leleplezte a Q5-öt, a cég új középkategóriás QWERTY-s telefonját, mely éppúgy BlackBerry 10-et futtat, mint az elsőként megjelent Z10, vagy a csúcskategóriás nyomógombos testvér, a Q10. A kevéssé tehetős, vagy tehetős, de a pénzét inkább másra költeni szándékozó BlackBerry-hívőknek egyből felcsillant a szemük: jön egy olcsó BB10-es modell is a kínálatba. Vagy legalábbis olcsóbb.

q5_white.JPG

Bár hangsúlyozom a telefon végleges ára sok tényezőtől függ, akik elsőként akarják megvásárolni, ezúttal sem számíthatnak sok jóra, legalábbis a CrackBerry egy független angol beszerzési forrástól 350 angol fontos fogyasztói árat szedett ki, ami testvérek közt több mint 120 ezer forint átszámítva. Jó, hogy kártyafüggetlen telefonról beszélünk, de ez akkor is túlzás kicsit.

Ami engem illet, némi szkepticizmussal tekintek azért erre az árra, és nagyjából annyira veszem komolyan, mint az első, Magyarországra érkezett Z10-ek árcéduláját -- ha emlékeztek, egy-két forgalmazó simán leakasztott (volna) a telefonért 200 ezer forintot is azokról, akik pénz nem számít alapon elsőként rohantak a boltba BB10-es telefont venni. Na ekkora fanatikus még én sem vagyok.

Szóval az uszkve 120 ezer forintos fogyasztói ár nekem kissé túlontúl borsosnak tűnik, hozzáteszem még a Q10 árát sem ismerjük, nem beszélve arról, hogy ha a mobilszolgáltatók is elkezdik árulni a típust, az alaposan megkavarhatja a kártyákat (nem a SIM-kártyákra gondolok), illetve letörheti az árakat.

Te mekkora összeget tartanál elfogadhatónak a Q5-ért cserébe?

Címkék: q5 bb10
süti beállítások módosítása