A BlackBerry Z10 lassan négy hónapja piacon van, Magyarországon pedig szintén jó ideje kapható, ahogy ilyenkor az lenni szokott, meglehetősen borsos bevezető áron. A telefon mindhárom szolgáltatónál a felsőkategóriás okostelefonok árszintjére lett pozicionálva, ami miatt lehet köpködni a szolgáltatókat meg a BlackBerryt, csak nem érdemes: a Z10 egy drága telefon, de ez nem jelenti azt, hogy soha nem lesz olcsóbb.

z10_angled_dark.jpg

Az egyik legnagyobb európai disztribútor például nemrég csökkentette a telefon árát, a lépést pedig rövidesen több másik viszonteladó is követheti -- az árcsökkentés oka vélhetően, hogy a készüléket nekik is olcsóbban adja már a BlackBerry. Az árcsökkentés mértéke a hírek szerint nagyjából 10 százalékos, ami önmagában nem egy bődületesen nagy diszkont, de egyrészt ennek is örüljünk, másrészt meg az iparágban elég ritka az ilyen rövid idő alatt történő árcsökkentés. Ez amúgy nem feltétlenül azt jelenti, hogy a Z10 nem fogy jól, vagyis nem egy második PlayBook-szindrómával van dolgunk.

Az árcsökkentés előbb-utóbb elérhet a mobilszolgáltatókhoz, ennek mértéke, és a csökkentés ideje azonban attól is függhet, hogy a szolgáltató mekkora raktárkészletet halmozott fel a telefonból.

süti beállítások módosítása