Azt gondolná az ember, hogy a BlackBerry 10-re épülő okostelefonok idején semmi keresnivalója nincs a boltokban egy olyan új készüléknek, mely a régi BlackBerry OS platformra épül. A BlackBerry viszont máshogy gondolja, de legalábbis egyre több jel utal arra, hogy a BlackBerry 9720 megjelenése nem kamu. Ráadásul a telefon nem csak külsőre hasonlít eléggé a Q5-höz (leszámítva a híváskezelő gombokat), hanem van egy-két elem az operációs rendszerben, melyet a BlackBerry 10-től lopott a gyártó -- már ha valaki tud saját magától lopni.

Ilyen a fenti videón látható zárolási képernyő, melyet éppúgy felfelé mutató gesztussal lehet "nyitni", mint az új készülékeknél, más kérdés, hogy itt előtte meg kell nyomni egy gombot, legalábbis a videón a feloldás előtt láthatóan megnyomja a felvétel készítője a menügombot. A zárolási képernyőről ráadásul elindítható a kamera alkalmazás, amiben új funkció a megosztás gomb (legalábbis én nem emlékszem ilyenre a 9900-ról), ami az exponálógomb mellett található közvetlenül.

Aki tovább akarja nézegetni a BlackBerry 9720-at, az megteheti a lenti videó elindításával, már ha nem zavarja az orosz narráció. Ha a videókat időközben nem lehet lejátszani, akkor sajnos a BlackBerry éber jogi osztaga eltávolíttatta a YouTube-ról őket.

Meg itt van közben egy vietnami videó is:

Via CrackBerry.

süti beállítások módosítása