A BlackBerry az előző negyedéves üzleti jelentés alkalmával azt hiszem mindenki számára világossá tette, hogy nem kíván a jövőben túl sok, sőt konkrétan semennyi energiát fektetni a PlayBook termékvonalba, vagy ha úgy tetszik a tabletek életben tartására. Tetszik vagy nem, a BlackBerry történelmében a tabletet egy szebb sorsra érdemes kitérőként jegyzik majd fel utólag -- nem csoda, hogy a termékért felelős alelnök végül otthagyta a céget.

playbook_laid.jpg

David Smith alelnökhöz tartozott a PlayBookon kívül a mobile computing részleg, bármit is takarjon ez pontosan -- a tag egyébként nyolc éve volt BlackBerry-alkalmazott, szóval még bőven részesedett a kanadai társaság aranykorából. 

Mielőtt még valaki a vészharangot kongatná, természetesen szó sincs süllyedő hajóról, a BlackBerry vezetése korábban többször kinyilvánította, hogy mostantól gőzerővel a BlackBerry 10 termékvonal fejlesztésére fókuszál, emellett a cég komoly átszervezés alatt áll, aminek egyes menedzsmentpozíciók látják a kárát. Smith alighanem ezen a ponton döntött úgy, hogy ideje új kihívások elé néznie, meg aztán lássuk be, a PlayBook termékvonallal kapcsolatos további tervek sem lehettek különösebben inspirálóak a vezető számára.

Via CrackBerry.

süti beállítások módosítása