A BlackBerry Z10, az elsőként megjelent BB10-es okostelefon ára a megjelenése óta eltelt időben sokat csökkent, de a készülék sajnos még mindig nem elég vonzó ahhoz, hogy a felső-középkategóriás androidos telefonokkal felvegye a versenyt -- legalábbis árban. Márpedig az ár manapság egyre fontosabb szempont, sokan kritizálják is a BlackBerryt az árképzése miatt, ami lehet jogos, lehet nem jogos, mindenesetre egyre biztosabb, hogy az olcsóbb szegmensben a kanadaiak is puhatolóznak.

cseries.jpg

Nagyjából úgy, ahogy a cég tette a Q5-tel, most a jelek szerint a Z10-nek is készül az olcsóbb változata, ami kicsit más dizájnt is kap majd, mind a Z10, már amennyiben az internetre kiszivárgott fotók a C-sorozatú BlackBerryről valósak. A dolog érdekessége, hogy az egyelőre még ismeretlen néven érkező újdonság szinte teljes egészében a Z30-ra hajaz, bár ha engem kérdeztek, én látok benne egy kis HTC Desire-t is.

A C-sorozatú BlackBerryről egyelőre annyit lehet tudni, hogy pont akkora kijelzője lesz, mint a Z10-nek, vagyis 4,2 hüvelykes képátlóval rendelkezik majd a panel, felbontása azonban 1280x768, mint a Z10-nél, hanem 1280x720 pixel. A mobil további paraméterei nem ismertek.

A BlackBerry egyébként a múlt heti, elég gyászosan hangzó előzetes üzleti jelentésében tett arra utalást, hogy a Z10-et átpozicionálja és szélesebb közönség számára is elérhetővé teszi az alsó-középszegmensben. Hogy ez pontosan hogy fog történni, az egyelőre jó kérdés, lehet további árcsökkentés jön, vagy ez az új modell, melybe a Z10 komponensei kerülnek, csak éppen új házba építve.

(Egy kis kvízjáték a végére, mit takartak ki vajon a kijelző alatt lévő részen középen?)

kopi.jpg

És akkor az extra fotó a BGR-től, az állítólagosan "Kopi" kódnevet viselő olcsó BB10-es BlackBerryről, ami a Q5 jóárasított verziója lehet, már amennyiben valaha megjelenik (figyelembe véve, hogy a kanadaiak éppen a múlt hétvégén közölték, hogy a modellkínálatot négy tagra egyszerűsítik). A Kopiról még kevesebbet lehet tudni, mint a C-sorozatról, ám a képen állítólag nem véletlenül van rajta egy akkumulátor is, így állítólag a készülék hátlapja levehető lesz, mint a régebbi modelleknek. 

Via BBin.

Címkék: bb10 z10 c-sorozat