Kezdjük talán azzal, hogy minden tiszteletem azé a Nelson Mandeláé, aki korunk egyik meghatározó politikai vezetőjeként vonul, illetve vonult be a történelembe, és aki hat nappal ezelőtt, december 5-én, 95 éves (ebből több mint 27 évet börtönben töltött) korában hunyt el. 

Most függetlenül attól, hogy Mandeláról van szó, vagy egy egyszeri kisemberről, az is tény, hogy egy megemlékezésen mosolygós önarcképet lőni kissé taplóság. A kis taplóságok azonban egyből nagy taplóságok lesznek a világ(sajtó) számára, ha a mobiltelefon kamerájába az Egyesült Államok elnöke, valamint a dán és a brit miniszterelnök vigyorog bele. Bezzeg a first lady tudja, hogy kell viselkedni.

threesome_selfie.jpg

A fotó egyébként számunkra azért érdekes, mert az inkriminált fényképet egy BlackBerry Z10-zel készítette el a három vezető, bár az nem teljesen világos, hogy kié ez a készülék. Valószínűleg nem Obamáé, hiszen az amerikai elnök állítólag még mindig egy BlackBerry 9900-zal tengeti életét, szóval kizárásos alapon vagy Helle Thorning-Schmidt, vagy David Cameron a készüléktulajdonos -- mindegy is, ez egy elég illusztris társaság, a fotó pedig kiválóan szemlélteti, hogy a BlackBerrynek nagyon komoly kormányzati pozíciói vannak.

süti beállítások módosítása