A BlackBerry platform közép- és nagyvállalatok, valamint a kormányzati szektor szereplőinek körében az egyik leghatékonyabb, legbiztonságosabb mobilkommunikációs megoldásnak számít mindmáig, ezzel kár lenne vitatkozni. A menedzselhetőség és biztonság tekintetében senki nem veszi fel a versenyt a kanadaiakkal, akik komplett megoldást kínálnak a telefontól, az azon futó operációs rendszertől, az infrastruktúrán át a menedzsmentrendszerekig bezárólag. 

A telefonokra gyárilag kerülő BlackBerry Messenger azonnali üzenetküldő alkalmazás ráadásul nem csak a chatmániás fiatalok körében népszerű, hanem ezeknél a cégeknél is, legalábbis erről számolt be ma a BlackBerry. A cég szerint a chatalkalmazást a BlackBerry Enterprise Servert (BES) üzemeltető cégek 85 százalékában használják biztonságos üzenetküldésre és mindennapi munkaszervezési, kollaborációs feladatokra.

bbm_enterprise.png

Fontos, hogy a közlemény nem az új, BB10-es készülékekhez készült BlackBerry Enterprise Service 10 mobilmenedzsment-rendszer felhasználóinak szokásait taglalja. Utóbbi esetében ugyanis a rendszer még nem feltétlenül tudja azt az end-to-end biztonsági szintet, titkosítást produkálni, mint a régebbi BlackBerryknél -- a cég szerint azonban ez jövő tavasszal változni fog.

A vállalatok számára a BlackBerry Messenger egyébként alapvetően ugyanazokat a funkciókat nyújtja, mint minden magánfelhasználónak, ezek a teljesség igénye nélkül a következők:

  • BBM Voice - Ingyenes beszélgetés akár külföldi partnerekkel, tagvállalatok alkalmazottaival,
  • BBM Csoportok - legfeljebb 30 munkatárs részvételével zárt csoportok alakíthatók, ezek mindenféle munkafolyamatot és naptárat megoszthatnak egymással,
  • Privát, meghívásos BBM Csatornák - ide akármennyi alkalmazott meghívható, a legkézenfekvőbb lehetőség pedig a tájékoztatás, illetve a párbeszéd.

A BlackBerry által kiadott közleményben egyébként egy csomó cégvezető bullshitel arról, mennyire jól tudják használni a BBM-et munka közben, ezeket most külön nem részletezném, de a fenti előnyök ettől függetlenül valósak és ténylegesen segíthetik a produktív munkavégzést.

süti beállítások módosítása