Igazuk lehet azoknak, akik azt jósolták (vagy éppen híresztelték), hogy a BlackBerry 10 operációs rendszer soron következő, 10.2.1-es verziója nagyon hamarosan, akár még ebben a hónapban megjelenhet. Korábban még az egyik angol mobilszolgáltató, az O2 UK első embere szólta el magát a frissítés kapcsán, ám a BlakcBerry egyelőre hallgat, új fejlemény azonban, hogy a fejlesztőknek tegnap hozzáférhetővé vált a végleges verzió kifilézett változata.

1021.png

Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a BlackBerry 10 v10.2.1 elkészült, a fejlesztők pedig még a végleges kód kiadása előtt elvégezhetik az utolsó simításokat a szoftvereiken, hogy azok biztosan együttműködjenek majd az új rendszeren, vagy annak új funkcióival. 

Ezen új funkciók egyik legfontosabbika a headless app kezelés, melynek révén a BlackBerry 10 immár támogatni fogja az alkalmazások háttérben futását akkor is, ha azok nem aktív ablakban vannak megnyitva. Ez mondjuk egy elég fájó hiányossága volt eddig a rendszernek, pláne mivel a BB10 egyébként a legjobb többfeladatos környezet az összes jelenleg piacon lévő mobil operációs rendszer közül. Aztán lesz még új androidos futtatókörnyezet, ami nem csak jobban futtatja az androidos appokat, mint a régi, hanem sokkal könnyebb is lesz telepíteni az alkalmazásokat a BB10-es telefonra. Azt hiszem különösen ez utóbbi egy olyan egyedi képesség, amit aztán tényleg egyetlen másik rendszer sem mondhat el magáról.

A 10.2.1-es OS különböző kiszivárgott verzióit egyébként elég sokan használják már elég régóta, a fejlesztői verzió kiadási száma (10.2.1.1927) pedig alig tér el a legutóbb kiszivárgott verzió számozásától, ami ismét arra utalhat, hogy közel lehet a végleges változat megjelenésének időpontja.

Ha netán fejlesztő vagy (és csak akkor, ha az vagy!), a végleges fejlesztői változatot erről a linkről töltheted le.

Címkék: frissítés os bb10
süti beállítások módosítása