Töretlenül hisz a BlackBerry hosszú távú sikerességében a legnagyobb befektetőként számon tartott Fairfax Financial Holdings, mely eredetileg fel akarta vásárolni az egész céget, ám novemberre nem tudott ehhez elég tőkét gyűjteni, így "csak" egy egymilliárd dolláros tőkeinjekciót biztosított a cégnek. A BlackBerry most újra pénzt kap az alaptól, részvényre váltható kötvényen keresztül, igaz ezúttal csupáncsak 250 millió dollárt -- szóval ez csak amolyan tőkeinjekciócska.

stock.jpg

Az indiai származású milliárdos, Prem Watsa által vezetett alap a teljes BlackBerry részvénypakett 9,9 százalékát birtokolja, ám ez a most megszerzett kötvénycsomag beváltásával akár 17,6 százalékra is nőhet a későbbiekben. John Chen, a társaság első embere tehát láthatóan élvezi a befektetők bizalmát, ráadásul az elmúlt hetek bejelentéseit a Wall Street is jól fogadta: a BlackBerry részvények árfolyama december 20. óta több mint 37 százalékot emelkedett.

Emlékezetes, hogy decemberben a BlackBerry a sajtó által egyszerűen csak katasztrofálisként aposztrofált negyedéves eredményekről számolt be, ám a gyorsjelentéssel együtt kiadott stratégiai iránymutatás láthatóan bizalmat ébresztett a tőzsdén. A legfontosabb momentum ezek közül, hogy a BlackBerry teljesen kiszervezte a gyártást a tajvani Foxconnhoz, ami jelentős költségcsökkentést eredményezhet, valamint jobb készletgazdálkodást tesz lehetővé.

Via Bloomberg.

süti beállítások módosítása