Ha már az előző posztban úgyis szóba került a biztonság, érdemes pár mondatban megemlékezni a BlackBerry saját, multiplatformos vállalati mobilmenedzsment-rendszerét, a BlackBerry Enterprise Service 10-et érintő egyik legfrissebb hírről. A múlt heti CES alkalmával a BlackBerry több vezetője -- köztük maga John Chen elnök-vezérigazgató is -- beszélt a vállalati ügyfélkör számára kínált jövőbeni újdonságokról. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy a BES10 az év során Windows Phone-os készülékekkel is együttműködik majd.

A következő hónapokban érkező frissítéssel érkező WP-támogatással a BES10 vállalati mobilmenedzsment-platform immár az összes meghatározó okostelefon-platformhoz tartozó készülékkel kompatibilis lesz. A rendszer tavaly óta kezeli az androidos készülékeket és az iPhone-okat, iPadeket, meg természetesen a BlackBerry 10-alapú okostelefonokat -- a BES10 flottakövetést, távoli készüléktörlést, biztonságos alkalmazáskörnyezetet és kommunikációs hátteret biztosít a felsorolt készülékekkel rendelkező cégeknek, mindezt úgy, hogy a rendszer telepítése és konfigurálása a korábbiakhoz képest jelentősen egyszerűsödött.

Hogy pontosan mikor érkezik a Windows Phone support a BES10 portfólióba, arról egyelőre nincsenek nyilvános információk, és egyelőre azt sem tudni, hogy a platform mely funkciói lesznek elérhetők WP-környezetben. 

Via BerryReview.

süti beállítások módosítása