Micsoda badarság, hogy a BlackBerryken csak tőzsdei kimutatások, meg e-mail kliensek futnak! A BlackBerry 10 jóvoltából, és persze az erősebb hardvernek köszönhetően az újabb készülékek már aztán tényleg mindenre alkalmasak, akár 3D-s játékok futtatására is. És ahol az erős hardver, ott előbb-utóbb feltűnnek azok az alkalmazások, melyek azt igyekeznek bőszen szemléltetni, hogy lám, tényleg erős a hardver: ezek az alkalmazások a benchmarkok.

geekbench.jpg

Ha neked semmit nem mondanak azok a szavak, hogy lebegőpontos teljesítmény, meg elsőszintű utasítás-gyorsítótár, akkor inkább ne is olvass tovább, a Geekbench 3 biztosan nem a te zsánered. Ha viszont igen, netán a haverjaid úgy szeretik egymáshoz méregetni az iOS-es és androidos telefonjuk teljesítményét, mint a pé... izé bicepszük kerületét, akkor jó hír, hogy mostantól te is csatlakozhatsz hozzájuk!

A Geekbench 3 BlackBerry 10-es verziója pontosan ugyanazokat a teszteket futtatja le, mint az androidos vagy iOS-es kiadás, a teszt végén aztán el lehet dönteni, hogy kinek a telefonja menőbb, de legalábbis melyikben van több kraft. A program alaposan megizzasztja futás közben a processzort, a grafikus feldolgozóegységet és a memóriát, a végén pedig szépen alaposan mindent egy pontszámmal értékel. A végeredmény is egy pontpáros, amit egyelőre nem lehet szemléletesen összehasonlítani az alkalmazáson belül más platformok más modelljeinek pontjaival, de ami késik nem múlik, bizonyára ennek is eljön majd az ideje.

A BB10-es geekek új kedvence megtalálható a BlackBerry Worldben, a program letöltése ingyenes.

süti beállítások módosítása