A tegnapi nap egyik legsokkolóbb híre (amellett, hogy immár szinte biztos, hogy a Nokiának lesz androidos telefonja), hogy távozott a BlackBerrytől Andrew Bocking, a kanadaiak BBM-guruja, egész pontosan a BlackBerry Messenger üzletág vezetője. Ő egyébként az a tag, aki tavalyelőtt Thorsten Heins-szel vitatott körülmények közt, a nézők sorában egy Z10-et villantott egy NBA-meccsen. Azóta sem vagyunk meggyőződve róla, hogy nem egy jól megtervezett médiahack főszereplője volt-e a két csúcsvezető...

heins_bb10shutup.jpgBocking (jobbra) itt még Heins-szel hype-ol

Az viszont biztos, hogy Bocking lelépése nem médiahack, bár a BlackBerryt valami ismeretlen okból notóriusan és mélységesen gyűlölő BGR szivárogtatta először ki a hírt, amit végül a BlackBerry is megerősített. Ahogy ilyenkor lenni szokás, a BBM-részleg vezetőjének távozása kapcsán nem sok konkrétum derült ki, de a cég nyilatkozatából legalább annyit tudni, hogy Bocking döntése volt, hogy otthagyja a gyártót, más kérdés, hogy egy ilyen döntést azért belülről elég alaposan elő lehet segíteni.

Az mindenesetre elég valószínű, hogy a Chen vezette BlackBerry ezzel nem fordít kevesebb figyelmet a BlackBerry Messenger fejlesztésére, illetve az immár multiplatformos, tehát BlackBerry mellett Androidon és iOS-en is használható chatprogram népszerűsítésére. Már csak azért is, mivel a BBM legalább annyira üzleti kommunikációs platform, mint közösségi alkalmazás.

Via BGR.

süti beállítások módosítása