Új, olcsó(bb) okostelefon piacra dobását tervezi hamarosan a BlackBerry, mely új vezetéssel és új gyártópartnerrel vágott neki 2014-nek. Úgy néz ki, kezd körvonalazódni, hogy fog kinézni ez a modell, melyről eddig annyit lehetett tudni, hogy az indonéz főváros nevét viseli, azaz "Jakarta" a kódneve, illetve ugyanaz a cég (a Foxconn) készíti majd, amelyik az iPhone-t is. Az N4BB most a Jakarta első renderelt (vagyis számítógéppel rajzolt) sokkol.

z3.jpg

Az olcsó érintőkijelzős BlackBerry így első ránézésre pont úgy néz ki, mint a legtöbb olcsó okostelefon, vagyis küllemében nem sok különlegeset lehet felfedezni rajta, ennél bölcsebbek majd akkor leszünk, ha az első fotókat is meglátjuk, Például az sem derül ki a képről, hogy a Z3 majdnem akkora lesz, mint a Z30, hiszen az olcsó modellnek is 5 hüvelykes kijelzője lesz majd, pont mint a csúcsmodellnek, bár ez esetben a felbontás kisebb. A kiszivárgott képekről emellett kiderül még, hogy a Jakartán bal oldalt lesz az összes gomb, beleértve a ki- és bekapcsológombot is, valamint az aljára kerül az USB-s töltőcsatlakozó, ebből a szempontból az összes eddigi BB10-es BlackBerrytől különbözni fog. 

Lassan körvonalazódik az is, hogy mit is tudhat majd az újdonság. Állítólag ezt:

  • Kijelző: 5 hüvelykes képátló, 540x960 pixeles felbontás
  • Processzor: 1,2 GHz-es kétmagos CPU
  • Memória: 8 GB háttértár, 1,5 GB rendszermemória (ez kevesebb, mint az eddigi BB10-es telefonoké)
  • Akku: 2650 mAh (ezzel a hardverrel művészet lesz egy nap alatt lemeríteni)
  • Kamera: 5 mpx hátlapi, 1,1 mpx előlapi

A specifikációk alapján ez a telefon leginkább a Nokia 625-nél látottakhoz hasonló koncepcióra épül, vagyis jó nagydarab lesz, de a nagy test ellenére nem éppen egy izomkolosszussal van dolgunk. Nem tudom, hogy a BB10 hogy fog teljesíteni ezen a hardveren, a Q5-nek ugyanilyen processzora van, azon döccenés nélkül megy minden, csak ez esetben a memórián is spórol a gyártó.

A legfontosabb kérdés viszont ezúttal is az, hogy ezzel a nagy spórolással a vevő is tud-e majd spórolni (itt jegyezném meg, hogy a Lumia 625 jelenleg listaáron 56 ezer forintba kerül a Telekomnál)...

Via N4BB, BBin.

süti beállítások módosítása