Mi az NFC és mire jó is pontosan? Ez a kérdés manapság egyre többeket foglalkoztat, pláne mivel már gyakorlatilag mindegyik mobilban ott van ez a képesség, csak éppen sokszor az sem tud választ adni erre, aki a mobilt eladja, legyen szó mobilszolgáltatóról, vagy sarki fűszeresről GSM-boltról. Ebből a posztból többek közt azt tudhatjátok meg, hogyan lehet fájlokat küldeni két készülék közt egyszerűen az NFC segítségével. De előbb következzen egy kis NFC-gyorstalpaló!

NFC (Near field communication), rövid hatótávú kommunikációs szabványgyűjtemény okostelefonok és hasonló (általában mobil) eszközök között, egymáshoz érintéssel, vagy egymáshoz nagyon közel helyezéssel (maximum pár centiméter) létrejövő kétirányú rádiós kommunikáció.

NFC_Payment_Logo_13-03-2012.jpg

A készülékére telepített alkalmazásoktól és az egyéb eszközök NFC- kompatibilitásától függően az NFC- funkciónak számos használati módja lehetséges:

  • Cserélhetsz partnerkártyákat
  • Képet küldhetsz
  • Fizethetsz a telefonod használatával anélkül, hogy elő kellene venned a pénztárcádat
  • Rögzíthetsz kuponokat és egyéb marketing eszközöket
  • Használható belépési kártyának
  • Intelligens címke adatait NFC- címkébe másolhatod

2014-03-19_095540.jpg

NFC bekapcsolása BB10-es telefonokon:

  1. A kezdőképernyőn húzd lefelé az ujjad a képernyő felső részétől
  2. Érintsd meg a Beállítások > Hálózatok és csatlakozások > NFC lehetőséget
  3. Állítsd az NFC- csatlakoztathatóság kapcsolót Be állásba

2014-03-19_073259.jpg

Fájl küldése az NFC- funkcióval:

Az NFC segítségével mindenféle fájltípus, például kép, zene, partneradat vagy akár weboldal cseréje is lehetséges BlackBerry telefon és egyéb NFC- kompatibilis eszközök között. A küldeni kívánt fájlok számától függően a telefonodon hajtsd végre a következő műveletet:

  1. Egyetlen fájl küldéséhez nyisd meg a küldendő fájlt. Több fájl esetén keresd meg és jelöld ki a küldendő fájlokat, érintsd meg a megosztás > NFC lehetőséget
  2. Illeszd a telefonod hátoldalát az NFC- kompatibilis eszközhöz, például egy másik NFC képes telefon hátuljához
  3. Ha szükséges, nyomd meg a Küldés elemet

2014-03-19_102151.jpg

süti beállítások módosítása