Ma az egyik legnagyobb hír a médiában az volt, hogy a BlackBerry első embere felvetette, ha nem termel pénzt az üzletág, a cég megfontolja, hogy kivonuljon a telefonok piacáról. Az interjúról, amiben ezt mondta sugallta John Chen, mi is írtunk egy összefoglalót, ugyanakkor más helyeken már kész tényként jelent meg, hogy a BlackBerry hamarosan kiszállhat a partiból.

q10_z10.png

Ez utóbbi kijelentést cáfolja a leghatározottabban Chen az Inside BlackBerry blogon közzétett mai posztjában, kijelentve, hogy nem áll szándékában megválni ettől az üzletágtól, legyen szó leépítésről vagy eladásról:

Tudom, hogy szeretitek a BlackBerryteket. Én is szeretem a sajátomat, és tudom, hogy ezek a készülékek teremtették meg a cégünk alapjait. Ma az az egyik legfőbb célunk, hogy ezt az üzletágat nyereségessé tegyük.

(...)

Mindent megteszünk a jövőben annak érdekében, hogy újjáépítsük a készülékgyártást, hogy a jövőben is meg tudjunk jelenni az ikonikus billentyűzettel és minden olyan egyéb funkcióval rendelkező készülékekkel, melyeket ettől a márkától vártok.

(...)

Ne féljetek, tovább harcolunk. Nem adtuk fel és nem hagyjuk ott a készülékpiacot.

Ennél szebb befejezést én még soha nem láttam blogposztban!

Via Inside BlackBerry blog.

Címkék: blackberry john chen
süti beállítások módosítása