Következzenek a tények:

A BlackBerry idén biztosan piacra dob legalább két új okostelefont, az egyik a Z3, a másik a Q20 Classic lesz, mindkettőt Barcelonában jelentették be még idén februárban. A Z3 egy nagy kijelzős érintős telefon lesz, jó olcsón, a Classic pedig egy QWERTY-érintőkijelzős hibrid, hívásgombokkal és trackpaddel, jó drágán. 

Nem hivatalos információk szerint van azonban egy további ütőkártya a BlackBerry kezében, ez lesz a Windermere kódnevű, szintén hibrid felépítésű készülék, melyről újabb részletek láttak napvilágot, természetesen ezek sem hivatalos formában.

wmere_panel1.jpgEz lehet a Windermere-prototípus kijelzője

Az egyik ilyen részlet a kijelző méretére és felbontására vonatkozik, bár -- legalábbis a prototípushoz készült kijelzőről -- már eddig is tudni lehetett egyet, s mást. Állítólag a Windermere-nek 4,5 hüvelykes, 1440x1440 pixeles felbontású kijelzője lesz, ami egyébiránt 453 ppi pixelsűrűséget jelent, ha ez valakinek érdekes, vagy mond valamit. A lényeg, hogy ha tényleg ilyen lesz a kijelző, akkor nagyon éles képe lesz. Egyébként más telefonokkal való viszonyítgatás megkönnyítése végett a Q10 szintén 1:1-es kijelzőjének képátlója 3,1 hüvelyk, szóval a telefon biztos, hogy jóval nagyobb lesz a Q10-nél.

A második részlet a billentyűzetre vonatkozik, bár itt sem tudunk meg sok újdonságot: a lényeg, hogy lesz fizikai QWERTY-gombsor, amin működni fognak valamilyen úton-módon a virtuális billentyűzet gesztusai (!!!). Hogy ezt pontosan hogyan fogja megoldani a BlackBerry, arról egyelőre még nincs kikristályosodott elképzelésem, de ha ténylegesen használható beviteli megoldást raknak a Windermere-re, akkor ha másra nem is, erre biztosan fel fogja kapni a fejét a szakma.

Aztán van itt infó az akkumulátorról is, ami irgalmatlan nagy kapacitású lesz, konkrétan 3450 mAh-t rebesgetnek, amiről csak annyit, hogy a Q10-ben 2100, a Z10-ben 1800, a kurrens csúcsmodellben, a Z30-ban pedig 2880 mAh-s akksi lapít, az utóbbinak pedig már így sem okoz gondot a telefon életben tartása másfél napig.

Persze a Windermere kívül-belül tök más készülék lesz, mint a Z30, hiszen gyorsabb, négymagos processzor lesz benne (megintcsak állítólag a Qualcomm MSM8974-es lapkája kerül bele), ennek ellenére valamivel vékonyabb lehet, mint a Z30, és a műanyag keret helyett visszatérhet rá a rozsdamentes acél burkolati elem, akárcsak a Q10-nél...

...Ja, és 13 megapixeles kamerája lesz a telefonnak, ha valaki esetleg gyakran használná fotózásra a mobilját.

Most már csak az a kérdés, hogy vajon hogy fog ez elférni a farmerzsebemben?

Via N4BB.

süti beállítások módosítása