Aki kicsit is behatóbban követi manapság az informatikai, telekommunikációs eszközök fejlődését, annak bizonyára nem nagy újdonság, hogy a különböző kütyük felépítése egyre közelebb kerül egymáshoz, jóformán csak formátumban különbözik ma már egy okostelefon a tablettől, netán a PC-től, sőt újabban az okostévéktől. Az iparág azonban évek óta nem tudja (vagy nem akarja) megoldani azt a nyilvánvaló igényt, hogy egy eszközzel "etessünk" több kijelzőt -- a képméretet leszámítva -- pontosan ugyanazt a felhasználói élményt, felhasználói felületet használva.

A BlackBerry amolyan tessék-lássék megpróbálkozott anno egy ilyen megoldással, a BlackBerry Bridge célja pont az volt, hogy a telefonon lévő tartalmakat elérhessük a tableten, bár a felhasználó élmény itt még azért hagyott maga után némi kívánnivalót. A kanadaiak azonban a kósza híresztelések szerint már dolgoznak egy olyan rendszeren, mely a Bridge kvázi új generációjaként lehetővé teszi majd, hogy a BlackBerry okostelefonok képét, illetve a rajta futó alkalmazásokat (SMS-ek, BBM, névjegytár, naptár, Hub stb.) más kijelzőkön, illetve más rendszereken is megjeleníthesse a felhasználó.

Hogy mindez pontosan hogyan működik majd, azt a fejlesztőkön kívül egyelőre senki nem tudja (emlékezetes, hogy a Bridge Bluetooth-kapcsolatot használt), de annyi biztos, hogy a Fuse-nak, vagy Blendnek nevezet rendszeren már dolgoznak a BlackBerrynél, ennek legfrissebb bizonyítékai a legutóbb kiszivárgott nem hivatalos 10.3-as verzióból kibányászott mintaképek, melyeket a CrackBerry gyűjtött nekünk egy csokorba.

A Blend állítólag a 10.3-as rendszer köztes frissítésével jelenhet meg, mely a 10.3.1-es verziószámmal lát majd napvilágot előreláthatóan valamikor az év végén, a nemrégiben hírbe hozott Windermere kódnevű szörnyeteggel karöltve. Addig is fogunk még róla hallani szerintem.

Via CrackBerry.

süti beállítások módosítása