A BlackBerry Passportról kis túlzással most már minden nap hallhatunk valami szépet és újat, de ami a legjobb, hogy láthatóan a mainstream média ingerküszöbét is megüti a készülék, ami figyelembe véve, hogy mennyire a megszokottól eltérő megoldással állunk szemben ez esetben, nem is csoda. Az irgalmatlan méretű, 4,5 hüvelykes képátlójú, 1440x1440 pixeles felbontású kijelzővel szerelt BlackBestia már a BlackBerry 10 operációs rendszer 10.3-as verziójával érkezik majd gyárilag, vagyis a forma mellett az operációs rendszer látványvilága is a megszokottól eltérő lesz -- még ha nem is olyan nagy mértékben.

A Passporton futó rendszerről elsőként a CrackBerry tett közzé ma képernyőmentéseket, és bár nem tudni, pontosan milyen verzióról készültek a mentések, jól látszik így is, hogy a BB10 10.3 felülete alaposan felfrissült, miközben a főbb funkciók, gesztusok megmaradtak. 

A legjelentősebb változás alighanem a nyitóképernyőt érte, hiszen a hatalmas kijelzőre már elfér 8 megnyitott alkalmazás Active Frame-je is egymás mellett, illetve alatt, bár nem mindegyik ablak egyforma méretű. Erre alighanem az alkalmazásfejlesztőknek is fel kell majd készülniük, nekik viszont már elérhető a 10.3-as OS fejlesztői környezetének végleges, vagy szakszóval gold változata, szóval lehet formálgatni az appokat az új rendszerhez, illetve az azzal érkező változásokhoz.

A 10.3-as OS frissítéseinek nagy része persze a már felhasználóknál lévő telefonokra (Z10/Q10/Q5/Z30) is megjelenik majd, méghozzá 10.3.1-es verziószámmal, várhatóan valamikor november tájékán, a mostani képernyőmentésekben talán inkább az az érdekes, hogy 1:1-ben lettek közzétéve (ehhez kattints a fenti galériára).

Via CrackBerry.

süti beállítások módosítása