Egy srác, Canoopsy, elkészítette papírból a Passport (és több más telefon) 1:1 arányú sík mintadarabját, hogy megnézze, mekkora az akkora.

Túlságosan sok elemezni való nincs rajta, mindenki nézze meg magának az alábbi videókat, és döntse el. Igaz, ez az összevetés még mindig nem életszerű, mivel a készülék vastagsága, tömege, súlyeloszlása, valamint az anyag fogása mind fontosak az összkép kialakításánál. Az ugyanakkor látszik, hogy a Passport méreteiben semmi extrém nincs a nagy (5 hüvelykes vagy nagyobb) androidos modellek mellett, amelyekből egyébként tízmilliókat adtak el már eddig.

Szélesnek széles a Passport, de lehet egy kézben tartani és görgetni a kijelzőt, de a billentyűzet miatt úgyis kétkezes használatra kellett tervezni - pont ugyanúgy, ahogyan bármilyen más nagyméretű készüléket. Ha álnaívak volnánk, akkor siránkoznánk rajta, hogy a geek lapok mély kétkedéssel fogadták a Passportot, pedig a Galaxy Note bebizonyította, hogy lehet népszerű ekkora méret is. Egy gyors Google-keresés szerint a különféle Galaxy Note telefonokból több mint 40 milliót adtak el tavaly őszig, majd az akkor új Note 3-ból két hónap alatt 10 milliót adott el a Samsung. A Passport továbbra is 2014 legérdekesebb okostelefonja, és lassan, de biztosan, a finnyásabb lapok is túllépnek azon, hogy hardveres innovációt a BlackBerrytől látnak.

És akkor következzen a két videó: az első a használhatóságát hivatott demonstrálni, a második pedig más telefonokkal veti össze.

süti beállítások módosítása