Az amerikai hírközlési hatóság, az FCC adatbázisának tanúsága szerint a hatóság befogadta a BlackBerry Passport végleges hardverét, és azt megfelelőnek találta. A dokumentáció részletei egyelőre titkosítottak, de maga a tény arra utal, hogy nagyon közel lehet már a Passport hivatalos rajtja.

A titkosítás szeptember 12-én jár le, vagyis akár 1 hónapon belül bejelentheti a BlackBerry a telefont, amely a BerryBlog tudomása szerint októberben éri el a boltokat. Egy minél előbbi rajt azért is volna fontos, mert a Samsung és az Apple is készülődik újabb okostelefonok piacra dobására, ami elvonná a figyelmet a Passportról.

Ezzel egyidőben lezárult a BlackBerry belső átalakítása. John Chen pénteken tudatta egy belső körlevélben, hogy az elbocsátásoknak, amelyek három éve kezdődtek, vége. A levél nyilvánvaló célja a morál javítása, és hogy a megmaradt csapatok a jövőre fókuszáljanak, ne az elmúlt időszak nehézségeire - a cég kevesebb mint felére zsugorodott az évek során.

646x323--blackberry-passport-classic-akan-segera-dirilis-1406231.jpg

Ezt az üzenetet erősítette meg Chen azzal, hogy azt is közölte, termékfejlesztésre, értékesítési pozícióban már növelik a látszámot, és a cég meggyőzödése szerint már kifelé jön a gödörből, és hamarosan pénzügyileg is fenntartható pályára kerül. Hozzátette ugyanakkor azt is, hibának nincs most helye, és mindenkinek a maximumot kell nyújtani ahhoz, hogy a BlackBerry sikeresen végre tudja hajtani a terveket. A BlackBerry az év hátralevő részében dobja piacra a Passport és a Classic (Q20) telefonokat, és a BES12 vállalati mobilmenedzsment rendszert.

süti beállítások módosítása