Július végén Windows Phone-ra is megjelent a BlackBerry saját fejlesztésű azonnali üzenetküldő programja, a BlackBerry Messenger, ami ma már persze jóval több egyszerű azonnali üzenetküldő programnál, még akkor is, ha a Microsoft rendszerét választók számára egyelőre kizárólag ez a funkció érhető el. A program a múlt hónapban még béta szoftverként került be a Windows Marketplace-re, a hétvégén azonban a legfrissebb verzióval vége a bétaüzemnek.

bbm_wp.jpg

És hogy mindez mit jelent pontosan? Elsősorban kevesebb idegesítő hibát, gyorsabb működést, jobb kompatibilitást és persze annak az látszatát, hogy a fejlesztők igen serényen dolgoznak az appon az első tesztverziók publikálása óta. Persze azért ez nem csak látszat, ezt az androidos és iOS-es verziók kapcsán már bizonyította a BlackBerry -- a két említett platformra tavaly ősszel vált elérhetővé a BBM, és azóta rengeteget fejlődött mindkét kiadás.

A Windows Phone-ra készült verziónak is van még mit fejlődnie, hogy mást ne említsek, teljesen hiányzik a programból a hanghívások támogatása, és persze a BBM-csatornák kezelése, ezeket a funkciókat egy későbbi verzióval fogják beépíteni a programba.

A Windows Phone-os BBM-et innen tudjátok letölteni (feltétel a WP 8.0, vagy újabb verzió).

süti beállítások módosítása