Szerintem a BlackBerry abból a szempontból mindenképpen rendkívül kivételes helyzetben lévő cég, hogy kis túlzással nincs is szüksége tervezőmérnökökre, hiszen a rajongók olykor egészen kiváló telefon-koncepciókat készítenek, azaz kívül-belül megálmodják, milyen lenne álmaik (meg feltételezhetően sok ezer többi rajongó álmainak) BlackBerryje. Az egyik legfrissebb ilyen koncepciót, a Z15-öt egy magyar srác, Bóta Robi készítette, meg is mutatom nektek, íme:

BlackBerry_Z15_concept_BotaRobiJr.jpg

A BlackBerry Z15 stílszerűen 2015-ben jelenne meg, és ahogy az a képen is látható, elsősorban a 2013-as Z10 utódjának lehet tekinteni, némi fém díszítéssel (fém keret, illetve fém csíkok a kijelzőkeret alján és tetején) kiegészítve. A Z15 megkapná a Passport belső alkatrészeit, vagyis a négymagos processzort, a 32 GB memóriát és a 13 magapixeles kamerát, de a kijelző képátlója és felbontása maradna a régi. Nőne viszont - méghozzá elég jelentősen, 2800 mAh-ra - az akkumulátor kapacitása, ami az egyik legfájóbb gyenge pontja volt a Z10-nek.

Szerintem Robi jól gondolkodik, a BlackBerryre a Passport és a Classic mellett nem kizárt, hogy ráférne egy felsőkategóriás, netán felső-középkategóriás teljes érintős modell, bár a Z30-ből sem lett túl nagy sikersztori, ezért lehet, hogy a BlackBerry már óvatosabb megközelítést választ legközelebb ebben a szegmensben.

Nektek hogy tetszik a Z15, megvennétek?

süti beállítások módosítása