Személy szerint úgy gondolom, hogy a vezeték nélküli töltés a mobilipar egyik leginkább túlértékelt területe, ez azonban mit sem változtat azon, hogy - alighanem azért, mert a technológia maga tényleg cool egyébként - több cég és érdekcsoport is igyekszik a zászlóvivőjévé válni. Idén talán tisztul majd kicsit a kép, mivel a három fő szekértáborból kettő egy tegnapi bejelentés szerint összeborul.

qi.jpg

Az Alliance for Wireless Power és a Power Matters Alliance által létrehozott új érdekcsoport valamikor idén év közepén jön majd létre, egy várhatóan sokkal eladhatóbb névvel -- csak hogy újult erővel ugorjon a Qi töltőket gründoló Wireless Power Consotrium nyakának. A BlackBerry szempontjából ez legfeljebb azért lehet érdekes, mert a BlackBerry Z30 egy tengerentúli típusa ezt a vezeték nélküli töltési szabványt támogatja, illetve elvileg a Classic egyes típusaiba is ilyen indukciós töltő rendszer kerül.

A három (pontosabban most már kettő) szemben álló csoport technológiája természetesen nem átjárható, szóval a vezeték nélküli töltési technológia mielőbbi elterjedése érdekében nagyon nem ártana most már, ha születne egy mindenki által elfogadott szabvány erre a célra. Addig meg ott vannak a vezetékes cuccok, vagy az az újdonsült Classic-tulajdonos, aki igazán elegáns töltési megoldást szeretne magának, addig is választhat gyári dokkolót a telefonjához.

Via HWSW.

süti beállítások módosítása