Tegnap újabb bétaverziót adott ki a BlackBerry a multiplatformos chat- voip- és közösségi média kliensből, a BlackBerry Messengerből, vagyis a BBM-ből, melybe ezúttal olyan, rég várt funkciók kerülnek be, melyet elsősorban a különböző csoportokban kommunikáló chatelők hiányoltak.

bbm.jpg

Az új bétában (a kiadott verzió a 10.7-es számozás fogja viselni) így megjelent a csoportokon belüli chateknél a képmegosztás lehetősége, így már nem csak a csoportokba feltöltött képek alatt lehet diskurálgatni egyfajta fórumtopikként, hanem a csevegőfolyamba is bevághat bárki bármikor egy képet.

Változik majd a fájlküldés is, így a jó öreg "R" és "D" jelzések, vagyis az olvasott és kézbesített státuszt jelző kis ikon már a fájlok küldése után is megjelenik majd - nem mintha egyébként nem látnád, hogy átment az állomány a másik készülékre.

Az új BBM megjelenése valószínűleg heteken belül várható, erős a gyanúm, hogy valamikor a jövő héten, a BlackBerry 10 operációs rendszer 10.3.1-es verziójának megjelenése környékén debütál az új verzió.

És ha már BBM, akkor szavazzatok!

 

Címkék: teszt beta bbm
süti beállítások módosítása