A szerdáról csütörtökre átnyúló minszki tárgyalásmaraton embert- és technikát próbáló folyamat volt, aminek néhány, a helyszínen tartózkodó újságírónak hála a legmélyebb kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhet a nagyközönség. François Hollande, Angela Merkel, Petro Porosenko és Vlagyimir Putyin közt zajló zárt ajtós egyeztetéseket több tucatnyi újságíró követte feszült figyelemmel, és a feszültséget és fáradtságot itt tessék a lehető legkomolyabban venni, hiszen volt olyan tudósító, akit a helyszínről kellett kórházba szállítani kimerültség miatt.

merkel_nevet.jpg

Ilyen helyzetben nem csoda, hogy akárhányszor csak kinyílik a tárgyalóterem ajtaja, és megjelenik a színen egy politikus egy emberként pattan fel a hírre éhes újságírófalka. A beszámolók szerint a legnagyobb csődületet maga Angela Merkel okozta, aki a 16 órás tárgyalás vége felé feltűnt az ajtóban, ám hamar kiderült, hogy 

a kancellár asszonynak egyszerűen csak lemerült a mobilja, és kért egy töltőt az asszisztensektől.

Merkelnek amúgy köztudomásúlag BlackBerryje van, és a jelek szerint vagy túl sokat szókirakózott rajta a tárgyalás alatt, vagy eleve nem volt feltöltve, mindenesetre ebből is látszik, hogy egyetlen XXI. századi csúcstalálkozót sem lehet lenyomni egy (lehetőleg működőképes) BlackBerry nélkül.

Via RT.com

Kösz a tippet Apinak!

süti beállítások módosítása